Unapređenje sistema detekcije za prekoračenje brzine u školskim zonama

Unapređenje sistema detekcije za prekoračenje brzine u školskim zonama

LLC, S Corp, C Corp? Evo kako da izaberete pravu strukturu za vaše poslovanje
Južnu Floridu očekuju najhladniji dani u godini
Okrug Miami-Dade od 12. aprila ukida policijski čas

Komisija Miami-Dade okruga dala je preliminarno odobrenje za postavljanje sistema za detekciju brzine u 206 zona oko javnih i privatnih škola.

Javna rasprava o ovom predlogu zakona zakazana je za 10. oktobar. Ukoliko odbor preporuči odobrenje zakona, konačna akcija komisije biće zakazana kasnije.

Ovaj predlog zakona, od strane potpredsednika komisije Anthony-ja Rodrigueza, oslanja se na državni zakon potpisan ove godine koji omogućuje okrugu da primenjuje ograničenja brzine na putevima oko školskih zona putem sistema za detekciju brzine.

Na Floridi, školske zone imaju minimalna ograničenja brzine od 15 milja na sat i maksimalna ograničenja od 20 milja na sat. Ova ograničenja važe samo u određenim časovima kada se očekuje prisustvo male dece.

Zakon okruga navodi da su “prekršaji prekoračenja brzine u školskim zonama učestali, pri čemu je Odeljenje za policiju Miami-Dade izdalo skoro 2.500 prekršaja samo u poslednjoj godini.”

Zakon takođe navodi da, iako je okružna policija izdala te prekršaje, mogla bi ih izdati mnogo više, jer dok zaustave jednog vozača koji vozi prebrzo, drugi mogu proći nekažnjeno.

Državni zakon propisuje kazne za prekoračenje ograničenja brzine u školskoj zoni do 9 milja na sat 50 dolara, a za brzinu od 10 do 15 milja preko limita kazna iznosi 200 dolara. Za brzinu od 25 do 29 milja preko ograničenja, kazna iznosi 300 dolara. Za prekoračenje od 30 milja preko ograničenja, kazna počinje sa 250 dolara, ali sudija bi mogao da je udvostruči, u zavisnosti od okolnosti.

Novi državni zakon ove godine omogućava okruzima da instaliraju “prenosne ili fiksne automatizovane sisteme koji detektuju brzinu motornih vozila koristeći radar ili LiDAR i zabeleže fotografiju ili video vozila koja voze brzo.

miamitodaynews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0