United uvodi besplatne rezervacije mesta porodicama sa decom na svojim letovima

United uvodi besplatne rezervacije mesta porodicama sa decom na svojim letovima

Razmišljate o kupovini kuće? Evo zašto je novembar pravo vreme za kupovinu nekretnine
Novi republikanski nacrt zakona o pomoći ne uključuje drugi stimulsni ček
13 najlepših restorana u Majamiju

Ključne tačke:

  • United kaže da otvara više mesta u avionima za porodice koje putuju sa decom mlađom od 12 godina
  • Avio-kompanija će tim putnicima omogućiti pristup sedištima na „poželjnim“ lokacijama u vreme rezervacije
  • Promena dolazi pošto Bajdenova administracija i neki zakonodavci nastoje da smanje takse za putnike

A United Airlines plane departs the Newark International Airport, in Newark, New Jersey, on January 11 2023.

United Airlines je u ponedeljak saopštila da će nova tehnologija otvoriti više mesta na svojim letovima tako da deca mogu da sede sa odraslom osobom bez plaćanja naknade, što je vrsta naknade koju je Bajdenova administracija ispitivala poslednjih meseci.

United će pokazati roditeljima ili drugim odraslim putnicima koji prate dete mlađe od 12 godina kako da pristupe „poželjnim“ sedištima, kao i redovnim ekonomskim sedištima, ako je potrebno, u vreme rezervacije kako bi mogli da sede zajedno.

Promena se odnosi na putnike sa standardnim i osnovnim ekonomskim kartama i biće u potpunosti na snazi sledećeg meseca, iako je United već povećao deo raspoloživih mesta.

Avio-kompanija takođe neće naplaćivati klijentima razliku u ceni ako se prebace na let do iste destinacije koja ima ova prilagođena sedišta.

Avio-kompanije poslednjih godina naplaćuju putnicima da rezervišu mesta na „poželjnim“ lokacijama na letovima. Oni nemaju dodatni prostor za noge ili druge pogodnosti, ali su često u prednjem aviona, iako mogu pokriti značajan broj sedišta u avionu.

Predsednik Džo Bajden pozvao je zakonodavce da „ubrzaju zabranu porodičnih naknada za sedenje“, saopštila je Bela kuća ranije ovog meseca. U julu, Odeljenje za transport je poručilo američkim avio-kompanijama da „učine sve što je u njihovoj moći“ kako bi osigurale da putnici mlađi od 13 godina sede pored odrasle osobe u pratnji bez dodatnih troškova.

Naknade za prtljag su dovoljno loše“, rekao je Bajden tokom svog State of the Union obraćanja ranije ovog meseca. „Avio-kompanije ne mogu da tretiraju vaše dete kao komad prtljaga“.

Takva sedišta se obično razlikuju po ceni. Na povratnom putovanju između Njuarka, Nju Džersija i Los Anđelesa u avgustu, željena mesta na letu United-a su iznosila 37 dolara u oba smera za jednu osobu.

Kompanija Delta Air Lines saopštila je da blokira određene redove sedišta kako bi porodice mogle da sede zajedno.

Delta ne naplaćuje naknade za porodična sedišta i bez obzira na klasu karte koja je kupljena, uvek će raditi sa klijentima od slučaja do slučaja kako bi osigurala da su njihove porodične potrebe za sedištima zadovoljene“, rekao je portparol u saopštenju u ponedeljak.

Platforma za rezervaciju American Airlines-a će automatski tražiti zajednička dostupna mesta u trenutku rezervacije za putnike u glavnoj kabini i osnovne ekonomske putnike. Preferirana sedišta i dodatni prostor za noge, Main Cabin Extra, otvaraju se na dan polaska ako su potrebna, rekao je portparol za CNBC.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0