Univerzitet Floride među najjeftinijima i najpopularnijima u Americi

Univerzitet Floride među najjeftinijima i najpopularnijima u Americi

Obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, počinje vakcinacija u Americi
Amerika se sprema za mogućnost imunizacije dodatnom dozom vakcine
Florida na 48. mestu u Americi po platama nastavnika

Univerzitet Floride je rangiran kao najpristupačniji koledž u Sjedinjenim Američkim Državama za 2023-24. godinu prema istraživanju koje je sproveo Research.com.

U istraživanju je učestvovalo 88 koledža, a četiri sa Floride su se našla na listi najpristupačnijih. U obzir su uzeti troškovi, stopa prijema, prosečni rezultati testova i stopa diplomiranja.

Školarina i takse na Univerzitetu Florida iznose 8.285 dolara godišnje. Prosečni troškovi smeštaja i ishrane iznose 10.950 dolara, a knjige i pribor koštaju 810 dolara, što ukupno iznosi 20.045 dolara.

Takođe, Univerzitet Floride je rangiran kao drugi najbolji univerzitet na Floridi i najpopularniji u državi, te se nalazi na 48. mestu u ukupnom rangiranju najboljih koledža u zemlji prema Research.com.

Dve druge škole sa Floride su se takođe našle među pet najpristupačnijih. Florida State University u Tallahassee je rangiran kao drugi, sa prosečnim ukupnim godišnjim troškom od 20.058 dolara. Školarina i takse iznose 7.493 dolara godišnje, smeštaj i ishrana koštaju 11.565 dolara, a knjige i pribor koštaju 1.000 dolara.

Na četvrtom mestu je Univerzitet Južna Florida u Tampi, a na  41. mestu se našao Univerzitet Majami u Coral Gablesu.

nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0