Upis međunarodnih studenata na američke koledže se vratio na nivoe pre pandemije

Upis međunarodnih studenata na američke koledže se vratio na nivoe pre pandemije

Zelena karta vs američko državljanstvo – Ključne razlike, prednosti i nedostaci
Pribavljanje dokumenata iz Srbije
Trampova nova imigraciona pravila otežace proces dobijanja zelene karte!

Broj međunarodnih studenata u SAD značajno se povećao od 2021. do 2022. godine, prema novom izveštaju Boundless-a o trendovima međunarodnih studenata.

Prema ovom izveštaju, u 2022. godini u SAD je živelo 1.362.157 aktivnih studenata sa F-1 i M-1 vizama, što predstavlja povećanje od 10% u odnosu na prethodnu godinu. Ovi podaci jasan su znak da se međunarodni upis studenata vraća na nivoe pre pandemije. Pandemija COVID-19 značajno je uticala na broj međunarodnih studenata nekoliko godina, ali je 2022. donela najveći broj upisa od 2019. godine.

Jedan od značajnih trendova koji se ističe jeste poreklo međunarodnih studenata i oblasti SAD u kojima su odlučili da se nasele u toku svojih studija. Međunarodni studenti su se upisivali u razne programe i oblasti širom SAD, pri čemu su sva četiri regiona zabeležila porast upisa međunarodnih studenata od 2021. do 2022. godine. Ipak, Kalifornija je bila dom većem broju međunarodnih studenata u poređenju sa bilo kojom drugom državom.

U 2022. godini, međunarodni studenti upisani u američke škole dolazili su iz čak 227 različitih država. Azija je bila najpopularniji kontinent porekla, čineći više od 70% ukupne međunarodne studentske populacije u SAD. Kada je reč o pojedinačnim zemljama, većina međunarodnih studenata dolazila je iz Kine i Indije.

Ovi podaci pružaju uvid u promene međunarodnih trendova studenata tokom vremena i nagoveštavaju povratak interesa za studiranje u Sjedinjenim Američkim Državama. Upis sve većeg broja međunarodnih studenata predstavlja važan ekonomski i kulturni faktor za SAD, doprinoseći razmeni ideja, inovacijama i međunarodnoj saradnji.

 

 

 

Izvor: Boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Amerika će ostati svetska velesila broj jedan dok bude bila u stanju da privlači studente i najpamentnije ljude. Jednom kada to ne bude mogla biće znak da njena mć opada. Svet okreću pare i pamet ljudi