Upis međunarodnih studenata na američke koledže se vratio na nivoe pre pandemije

Upis međunarodnih studenata na američke koledže se vratio na nivoe pre pandemije

Bajdenova administracija predlaže nacionalne lične karte za imigrante bez dokumenata
Može li dete imigranta bez dokumenata postati državljanin Sjedinjenih Država? Evo odgovora na ovo važno pitanje
Sve što treba da znate o predstojećem Popisu u Americi

Broj međunarodnih studenata u SAD značajno se povećao od 2021. do 2022. godine, prema novom izveštaju Boundless-a o trendovima međunarodnih studenata.

Prema ovom izveštaju, u 2022. godini u SAD je živelo 1.362.157 aktivnih studenata sa F-1 i M-1 vizama, što predstavlja povećanje od 10% u odnosu na prethodnu godinu. Ovi podaci jasan su znak da se međunarodni upis studenata vraća na nivoe pre pandemije. Pandemija COVID-19 značajno je uticala na broj međunarodnih studenata nekoliko godina, ali je 2022. donela najveći broj upisa od 2019. godine.

Jedan od značajnih trendova koji se ističe jeste poreklo međunarodnih studenata i oblasti SAD u kojima su odlučili da se nasele u toku svojih studija. Međunarodni studenti su se upisivali u razne programe i oblasti širom SAD, pri čemu su sva četiri regiona zabeležila porast upisa međunarodnih studenata od 2021. do 2022. godine. Ipak, Kalifornija je bila dom većem broju međunarodnih studenata u poređenju sa bilo kojom drugom državom.

U 2022. godini, međunarodni studenti upisani u američke škole dolazili su iz čak 227 različitih država. Azija je bila najpopularniji kontinent porekla, čineći više od 70% ukupne međunarodne studentske populacije u SAD. Kada je reč o pojedinačnim zemljama, većina međunarodnih studenata dolazila je iz Kine i Indije.

Ovi podaci pružaju uvid u promene međunarodnih trendova studenata tokom vremena i nagoveštavaju povratak interesa za studiranje u Sjedinjenim Američkim Državama. Upis sve većeg broja međunarodnih studenata predstavlja važan ekonomski i kulturni faktor za SAD, doprinoseći razmeni ideja, inovacijama i međunarodnoj saradnji.

 

 

 

Izvor: Boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0