Upozorenje o ekstremnim vrućinama izdato za Južnu Floridu

Upozorenje o ekstremnim vrućinama izdato za Južnu Floridu

Letovi iz Majamija za Pariz za svega $300. Francuska niskotarifna avio-kompanija stiže u Majami
Majami odobrio otvaranje prve apoteke za medicinsku marihuanu unutar gradskih granica
Kompanija „Tesla“ povlači više od 320.000 automobila u Americi

Nacionalna meteorološka služba izdala je prvo upozorenje o ekstremnoj vrućini za ovu sezonu, koje je obuhvatilo okruge Miami-Dade i Broward. Očekuje se da će temperature dostići potencijalno opasne nivoe, stoga je savet na snazi do petka u 19 časova.

Osim okruga Miami-Dade i Broward, upozorenje je takođe obuhvatilo Palm Beach, Monroe i Collier okruge, prema saopštenju Nacionalne meteorološke službe. Tokom popodnevnih sati očekuje se da će najviše temperature biti u niskim do srednjim tridesetim stepenima Celzijusa, dok će indeks toplote doseći vrednosti između 40 i 42 stepena Celzijusa.

S obzirom na izdato upozorenje o ekstremnoj vrućini, okrug Miami-Dade je apelovao na svoje stanovnike da preduzmu dodatne mere predostrožnosti, posebno oni koji su u najvećem riziku, kao što su deca, novorođenčad, starije odrasle osobe, ljudi sa hroničnim zdravstvenim problemima, radnici na otvorenom i trudnice.

Okrug je preporučio ljudima koji nemaju pristup klima-uređaju da potraže pomoć kod prijatelja ili člana porodice koji ima klima-uređaj ili da koriste javne klimatizovane objekte kao što su javne biblioteke okruga Miami-Dade, tržni centri ili rekreativni centri u zajednici. Poslodavcima sa radnicima koji su izloženi visokim temperaturama se preporučuje da obezbede pauze za odmor u senci, uz dovoljno vode za piće.

 

 

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0