Uragan Lee pojačava: Očekuje se da će dostići Kategoriju 4 tokom vikenda

Uragan Lee pojačava: Očekuje se da će dostići Kategoriju 4 tokom vikenda

24/7 LOG BOOK Monitoring and Correction Service – Best Prices!
Mala preduzeća u Centralnoj Floridi posluju dobro
Kako dobiti E-2 vizu za investitore u Americi? Koliko novca je potrebno da investirate?

Uragan Lee, koji je brzo prerastao u uragan u sredu, očekuje se da će se razviti u opasnu oluju kategorije 4 u narednim danima, saopštili su meteorolozi.

Prema poslednjim informacijama iz Nacionalnog centra za uragane u Majamiju, Uragan Lee ima maksimalne stalne vetrove od 75 mph dok se kreće zapadno-severozapadno brzinom od 14 mph, oko 1,130 milja istočno od Severnih Leeward Ostrva.

Prognozira se da će Lee postati velki uragan do rane subote i dostići intenzitet kategorije 4 sa vetrovima od 150 mph tokom vikenda, navodi NHC.

Trenutno nema izdatih upozorenja ili najava.

Lee je sada 12. imenovana oluja sezone uragana u Atlantiku 2023. Nacionalna administracija za okeane i atmosferu predviđa “iznad-normalnu” sezonu u svom ažuriranom izveštaju prošlog meseca, sa 14-21 imenovanom olujom, uključujući 6-11 koje bi mogle postati uragani i 2-5 koje bi mogle postati glavni uragani.

Trenutni modeli pokazuju da će Lee ostati severno od Portorika i Leeward Ostrva. Modeli takođe pokazuju da će Lee verovatno skrenuti više prema severu sledeće nedelje i ostati daleko od Floride i jugoistočnih Sjedinjenih Država.

COMMENTS

WORDPRESS: 0