US News & World Report 2022. – Ovo su 25 najzdravijih zajednica u Americi

US News & World Report 2022. – Ovo su 25 najzdravijih zajednica u Americi

19 najboljih mesta u Americi za odmor tokom jula
Zvanično: Ovo su konačne cene aplikacija za Zelenu kartu, evo od kada važe
Miami-Dade: Vlasti planiraju da izdvoje 263 miliona dolara za nove prigradske železničke linije

US News & World Report, u saradnji sa CVS Health, danas je objavio peto godišnje izdanje rang-liste Najzdravijh okruga u Americi (Healthiest Communities). Usred rastuće pretnje klimatskih promena, izdanje za 2022. uključuje nove podatke o zdravlju životne sredine, a propraćeno je analizom koja pokazuje koje vrste prirodnih katastrofa predstavljaju najveću pretnju različitim rasnim i etničkim populacijama.

Treću godinu zaredom, okrug Los Alamos, Novi Meksiko, zauzima prvo mesto na rang listi. Falls Church, Virdžinija, je broj 2, dok je okrug Daglas, Kolorado, broj 3. Završetak prvih pet su okrug Morgan, Juta i okrug Karver, Minesota, na br. 4 i 5, respektivno. Svaka od tri najbolja okruga na ovogodišnjoj rang listi je rangirana kao broj 1 u prethodnom izdanju Najzdravijih zajednica.

Novo ove godine u kategoriji životne sredine na rang listi, podaci o prirodnim katastrofama iz Nacionalnog indeksa rizika FEMA-e naglašavaju pretnje sa kojima se suočavaju zajednice širom zemlje. Prema pratećoj analizi američkih vesti indeksa i podacima američkog Biroa za popis stanovništva, starosedeoci su najviše izloženi riziku od prirodnih opasnosti. Oni imaju veći rizik kada su u pitanju dugotrajni periodi hladnije temperature. U prvih 25 zajednica nema nijedne sa Floride.

US News

COMMENTS

WORDPRESS: 0