USCIS – Broj zaostalih slučajeva za “Zelene karte” u aprilu smanjen za 4%

USCIS – Broj zaostalih slučajeva za “Zelene karte” u aprilu smanjen za 4%

USCIS – Evo kada počinju prijave za FY 2023 H-1B vizu
20 najboljih poslodavaca za dobijanje radne H-1B vize
Bajden poništio Trampovu uredbu o zabrani viza i zelenih karti za legalne imigrante!

Prema najnovijim informacijama iz Nacionalnog centra za vize (NVC) pri američkom Državnom sekretarijatu, primećeno je smanjenje zaostatka u procesu izdavanja imigrantskih viza (IV). Broj nerešenih slučajeva smanjio se za 4,3% – sa 370.125 u februaru na 354.973 u aprilu. Važno je napomenuti da NVC nije objavio izveštaj za mart, ali trend smanjenja zaostatka ukazuje na pozitivan pomak u ovom procesu.

Green card backlog

Pored smanjenja broja nerešenih slučajeva, broj aplikacija za zelenu kartu čiji su slučajevi dokumentarno kompletirani i spremni za zakazivanje intervjua takođe je blago opao. U februaru je bilo 409.021 takvih slučajeva, dok je u aprilu taj broj iznosio 396.877, što predstavlja smanjenje od otprilike 3%. Slučaj se smatra “dokumentarno kompletiranim” kada su svi potrebni obrasci i dokumenti podneti i prihvaćeni od strane NVC-a, čime se omogućava zakazivanje intervjua.

Uprkos minimalnom smanjenju broja slučajeva, broj ljudi koji su zakazani za intervju za dobijanje zelene karte je neznatno porastao. NVC je zakazao 41.904 intervjua u aprilu, u poređenju sa 38.896 intervjua u februaru.

COMMENTS

WORDPRESS: 0