USCIS će isprobati novu verziju testa za dobijanje američkog pasoša. Evo šta je promenjeno

USCIS će isprobati novu verziju testa za dobijanje američkog pasoša. Evo šta je promenjeno

USCIS objavio nove obrasce za Immigrant Investor Program
Broj imigracionih slučajeva koji čekaju na odgovor dostigao istorijski rekord
Šta je proces denaturalizacije i da li američki građani mogu ostati bez državljanstva?

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) objavila je u sredu da će isprobati novu verziju testa za dobijanje američkog pasoša.

Test državljanstva je jedna od završnih faza procesa naturalizacije. Sastoji se iz dva dela: testa iz engleskog jezika kojim se procenjuju sposobnosti čitanja, pisanja i govora kandidata i testa građanskog vaspitanja koji procenjuje znanje kandidata o američkoj vladi i istoriji.

Ovaj potez je deo šireg napora Bajdenove administracije da revidira imigracioni sistem. USCIS je rekao da su stručnjaci za predmet pregledali trenutni test i predložili redizajn.

Test za naturalizaciju je ključni korak u dobijanju državljanstva SAD“, rekao je direktor USCIS-a Ur M. Jaddou u izjavi. „Pozdravljamo doprinos – i učešće – zainteresovanih strana koje su upoznate sa ovim važnim procesom, dok nastavljamo da poboljšavamo i ažuriramo naš test naturalizacije, osiguravajući da je u skladu sa standardima testiranja u industriji.”

Test neće pokriti delove testa za čitanje i pisanje, već će se fokusirati samo na govorne i građanske delove.

Za usmeni deo, od kandidata će se tražiti da opišu tri fotografije u boji koje prikazuju svakodnevni život, poput vremena ili hrane. Trenutno, službenik za imigraciju podnosiocima zahteva postavlja pitanja o njihovom zahtevu za državljanstvo i kvalifikovanosti da testira njihovu sposobnost govora.

Tokom trenutnog građanskog testa, službenik za imigraciju čita pitanja o američkoj vladi i istoriji naglas. Kandidat mora tačno da odgovori na šest od 10 pitanja da bi prošao. Tokom novog test perioda, kandidati će umesto toga odgovoriti na deset pitanja sa višestrukim izborom i izabrati najbolji odgovor od četiri izbora. Pitanja će biti prikazana na tabletu.

U testu će učestvovati 1.500 odraslih učesnika koji trenutno pohađaju časove engleskog jezika i onih koji se pripremaju za ispit za državljanstvo. Očekuje se da će se testiranje održati u periodu od pet meseci 2023. godine.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0