USCIS će od sada ubrzano obradjivati H-1B vize

USCIS će od sada ubrzano obradjivati H-1B vize

Da li nedržavljani SAD treba da plate porez na novac zarađen preko američkog internet brokera?
Zelena Karta je prvi put uvedena 1950.godine. Evo kako je nastao najpoželjniji dokument svih imigranata
USCIS – Imigranti sa zelenom kartom mogu biti odbijeni za pasoš zbog ova 4 razloga

Služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) će preneti obradu određenih aplikacija za vizu H-1B u drugi centar kako bi se rešio postojeći zaostatak u sistemu. Vladina agencija koja upravlja procesom izdavanja viza saopštila je da je deo posla prebačen na centar u Kaliforniji.

Obrada viza po kategorijama je dosta spora poslednjih meseci zbog velikog zaostatka i nedostatka radnika. Lutrija za vizu H-1B završena je prošlog meseca, nakon čega su odabrani imigrantni morali da podnesu svoje prijave kako bi stekli pravo da počnu da rade u Sjedinjenim Državama od 1. oktobra ove godine.

Zavisnost američkih tehnoloških kompanija od programa za vizu H-1B porasla je poslednjih godina jer se okreću talentima imigrantima kako bi zadovoljili nedostatak tehnoloških veština u SAD.

Da bi ublažila stres oko zaostataka i spore obrade viza, američka administracija na čelu sa predsednikom Bajdenom rekla je u maju da će automatski produžiti radne dozvole za određene kategorije podnosilaca zahteva za zelenu kartu i supružnike nosilaca vize H-1B. Umesto šest meseci, automatski bi se produžilo za 18 meseci od datuma isteka.

ECONOMIC TIMES

COMMENTS

WORDPRESS: 0