USCIS će od sada ubrzano obradjivati H-1B vize

USCIS će od sada ubrzano obradjivati H-1B vize

Inostrani studenti koji pohađaju online nastavu moraće da napuste SAD
Novi alat USCIS-a: Imigranti mogu online menjati termine za uzimanje biometrijskih podataka
Kako izabrati najbolji penzioni plan u Americi? Evo šta treba da znate

Služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) će preneti obradu određenih aplikacija za vizu H-1B u drugi centar kako bi se rešio postojeći zaostatak u sistemu. Vladina agencija koja upravlja procesom izdavanja viza saopštila je da je deo posla prebačen na centar u Kaliforniji.

Obrada viza po kategorijama je dosta spora poslednjih meseci zbog velikog zaostatka i nedostatka radnika. Lutrija za vizu H-1B završena je prošlog meseca, nakon čega su odabrani imigrantni morali da podnesu svoje prijave kako bi stekli pravo da počnu da rade u Sjedinjenim Državama od 1. oktobra ove godine.

Zavisnost američkih tehnoloških kompanija od programa za vizu H-1B porasla je poslednjih godina jer se okreću talentima imigrantima kako bi zadovoljili nedostatak tehnoloških veština u SAD.

Da bi ublažila stres oko zaostataka i spore obrade viza, američka administracija na čelu sa predsednikom Bajdenom rekla je u maju da će automatski produžiti radne dozvole za određene kategorije podnosilaca zahteva za zelenu kartu i supružnike nosilaca vize H-1B. Umesto šest meseci, automatski bi se produžilo za 18 meseci od datuma isteka.

ECONOMIC TIMES

COMMENTS

WORDPRESS: 0