USCIS – Imigranti će moći da menjaju pol na imigracionim obrascima bez dodatnih dokaza

USCIS – Imigranti će moći da menjaju pol na imigracionim obrascima bez dodatnih dokaza

Evo kako promeniti svoje prezime nakon sklapanja braka
Guverner Floride potpisao zakon o reviziji imigracije koji donosi niz ograničenja za imigrante
USCIS – Produženi rokovi za dostavu dodatnih dokumenata i dokaza

Imigranti ne moraju da podnesu dokaz o svom rodnom identitetu kada traže promenu svog rodnog obeležja

Immigrants wave pride flags

Podnosiocima zahteva za useljeničku vizu sada će biti dozvoljeno da navedu sopstveni rodni identitet na obrascima, čak i ako se ne poklapa sa rodnim identitetom prikazanim na njihovim pratećim dokumentima.

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) objavila je ažuriranje politike u petak, dodajući da imigranti ne moraju da podnesu dokaz o svom rodnom identitetu kada traže promenu svog rodnog obeležja osim ako ne podnesu Obrazac N-565, koji se koristi za podnošenje zahteva za zamena uverenja o naturalizaciji ili dokumenta o državljanstvu.

Trenutno su samo dva pola dostupna na imigracionim obrascima — „muški“ (M) i „ženski“ (F), ali Ministarstvo za unutrašnju bezbednost (DHS) je saopštilo da radi na uvođenju dodatne kategorije roda („X“) za neodređenost pola, uskoro.

DHS je prvi put pozvao na javni doprinos mišljenja u aprilu 2021.godine kako bi se stekao uvid u prepreke sa kojima se podnosioci zahteva suočavaju tokom procesa imigracije.

Ispitanici su rekli da zahtev da se uključi dokaz o promeni pola otežava podnošenje zahteva za vize i državljanstvo, navodi agencija u saopštenju.

 

Izvor: Boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0