USCIS: Imigranti će od sada moći da apliciraju za socijalni broj u okviru aplikacije za zelenu kartu

USCIS: Imigranti će od sada moći da apliciraju za socijalni broj u okviru aplikacije za zelenu kartu

Istorija zelene karte – Evo kada i zašto je uvedena u upotrebu
Želite da kupite američko državljanstvo? Evo koliko sada košta za strane investitore
Kako poslati novac iz Amerike u Srbiju? Najbolji servisi za slanje para

USCIS je danas saopštio da imigranti koji se prijavljuju za legalni stalni boravak (Zelenu Kartu) sada mogu da apliciraju za socijalni broj (SSN) ili zamensku karticu u okviru svog imigracionog procesa za sređivanje statusa. Ranije su imigranti mogli da dobiju svoj socijalni broj samo u kancelarijama agenciije za socijalno osiguranje. USCIS će revidirati Obrazac I-485, (Application to Register Permanent Residence or Adjust Status) kako bi dodao pitanja potrebna za podnošenje zahteva za SSN ili zamensku karticu.

Ovo proširenje našeg partnerstva sa Upravom za socijalno osiguranje ilustruje našu posvećenost efikasnijem radu imigracionog sistema naše zemlje radi uštede vremena podnosiocima zahteva“, rekla je direktorka USCIS -a Ur M. Jaddou. „Uklanjanje nepotrebne birokratije i optimizacija saradnje među javnim službama ključni su prioritet ove agencije i administracije Biden-Harris-a.

Nakon odobrenja Obrasca I-485, u većini slučajeva USCIS će elektronskim putem poslati podatke Upravi za socijalno osiguranje. Po prijemu podataka, Uprava za socijalno osiguranje će automatski dodeliti originalni SSN ili izdati zamensku karticu, prema potrebi. Ovo partnerstvo sa Upravom za socijalno osiguranje neće povećati cenu aplikacije I-485.

Ova promena obrasca I-485 stupa na snagu odmah, a podnosioci zahteva mogu početi sa podnošenjem ažuriranog obrasca već danas. USCIS godišnje prima oko 576.000 I-485 obrazaca .

USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0