USCIS – Lekarski pregled za dobijanje zelene karte sada važi dve godine

USCIS – Lekarski pregled za dobijanje zelene karte sada važi dve godine

Da li možete dobiti američki pasoš ako ne govorite engleski jezik?
Da li imigraciona služba (USCIS) proverava vaše socijalne mreže?
Vrhovni sud dozvolio Bajdenu da ograniči hapšenja imigranata

Podnosioci zahteva za zelenu kartu sada mogu da podnesu svoje rezultate lekarskog pregleda do dve godine nakon što ga je doktor potpisao

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD-a (USCIS) uklonila je pravilo od 60 dana za potpise doktora na obrascu sa rezultatima imigracionog medicinskog pregleda. Ova promena je značajna za sve podnosioce zahteva koji podnose Obrazac I-693, dokument koji mora da popuni kvalifikovani lekar kada imigrant podnosi zahtev za zakoniti status stalnog boravka u Sjedinjenim Državama.

Do sada, podnosioci zahteva su morali da imaju potpis civilnog hirurga na Obrazcu I-693 u roku od 60 dana od podnošenja zahteva za zelenu kartu ili su rizikovali da ga USCIS odbije. Ovaj zahtev je dodatno opteretio imigrante i povećao njihov rizik od dobijanja Zahteva za dokaze (RFE).

Međutim, sada su podnosioci zahteva za zelenu kartu oslobođeni ovog zahteva. Mogu da podnesu svoje rezultate lekarskog pregleda do dve godine nakon što ih je potpisao civilni hirurg. Ova promena će im dati više vremena i fleksibilnosti u potrazi za kvalifikovanim lekarom koji može da odjavi njihove lekarske preglede.

Ovo bi takođe moglo da smanji kašnjenja uzrokovana ponovnim podnošenjem dokumenata ako su obrazac podneli više od 60 dana od kada ga je civilni hirurg potpisao. U saopštenju USCIS-a se navodi da, iako je pravilo od 60 dana imalo za cilj da poboljša operativnu efikasnost i smanji potrebu za traženjem ažuriranih obrazaca I-693 od podnosilaca zahteva, u praksi ove efikasnosti nisu realizovane.

Ova promena će biti dobrodošla vest za imigrante koji će imati više vremena i manje pritiska pri pripremi svojih dokumenata za podnošenje zahteva za zelenu kartu. USCIS nastavlja da radi na poboljšanju postupka obrade imigracionih zahteva i olakšava imigrantima proces podnošenja dokumenata.

 

Izvor: Boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0