USCIS najavljuje efikasniji i brži put do Zelene Karte za aplikacije na osnovu porodičnih veza 

USCIS najavljuje efikasniji i brži put do Zelene Karte za aplikacije na osnovu porodičnih veza 

Sticanje američkog državljanstva rođenjem u SAD ili preko roditelja. Evo najbitnijih informacija o ovoj važnoj temi
Mislite da poznajete Ameriku? Uradite ovaj kviz i proverite vaše znanje!
Miami-Dade: Od 1. juna ukida se besplatan javni prevoz

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) uvodi nove smernice za zahteve za imigrantske vize na osnovu porodičnih veza kako bi proces bio jednostavniji i efikasniji.

KLJUČNE STVARI KOJE TREBA ZNATI 

Ažurirani obrasci: Promene utiču na I-130 (“Petition for Alien Relative”) i u nekim slučajevima, porodični I-360. Ispravljanje grešaka: Jasnije instrukcije o tome kako ispraviti greške. Veća efikasnost: Ako preferencija podnosioca nije jasna, USCIS će odlučiti da li je zahtev za konzularnu obradu ili prilagođavanje statusa, čime se ubrzava proces. Transparentnost: USCIS je naveo opšte smernice o tome kako odlučuje da li će odobriti ili odbiti zahtev za imigrantsku vizu na osnovu porodičnih veza.

OLAKŠAVANJE IMIGRACIJE NA OSNOVU PORODIČNIH VEZA: USCIS je nedavno ažurirao svoje politike za zahteve za imigrantske vize na osnovu porodičnih veza. Federalna agencija je saopštila da su promene osmišljene kako bi se smanjila kašnjenja i proces učinio jasnijim za sve uključene.

Kada podnesete I-130, treba da obezbedite za USCIS trenutnu adresu podnosioca i da li preferira konzularnu obradu ili prilagođavanje statusa (ako ispunjava uslove). Ove informacije pomažu USCIS-u da odredi da li da zadrži zahtev za prilagođavanje statusa ili da ga pošalje Nacionalnom viznom centru (NVC) za konzularnu obradu. U prošlosti, ako zahtev nije jasno navodio da li podnosilac želi prilagođavanje statusa ili konzularnu obradu, USCIS bi obično zadržao zahtev, što je dovodilo do kašnjenja. Obično bi trebalo da podnesete Obrazac I-824 (“Application for Action on an Approved Application or Petition”) uz naknadu kako bi USCIS prebacio vašu aplikaciju na NVC.

Sada će USCIS koristiti poslednju navedenu adresu podnosioca da odluči da li aplikacija treba da ide u NVC ili da ostane u USCIS-u, čime se izbegavaju kašnjenja.

ISPRAVLJANJE GREŠAKA I AŽURIRANJA: USCIS je takođe pružio jasnije instrukcije o tome kako ispraviti greške ili ažurirati informacije na čekajućem ili odobrenom I-130. Ovo uključuje ažuriranje lokacije podnosioca i da li žele konzularnu obradu ili prilagođavanje statusa.

ODLUČIVANJE O ZAHTEVIMA: Na kraju, USCIS je naveo opšte smernice o tome kako odlučuje da li će odobriti ili odbiti zahtev za imigrantsku vizu na osnovu porodičnih veza. Ovo uključuje relevantne obaveštenja kako bi svi bili informisani.

Agencija je saopštila da ažuriranja imaju za cilj da proces imigracije na osnovu porodičnih veza učine jasnijim i efikasnijim.

Obavezno pažljivo pregledajte ove promene i obezbedite tačne informacije kako biste izbegli kašnjenja. 

BOUNDLESS

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0