USCIS – “Nenamerne greške” i nedostatak dokaza vas više ne mogu koštati zelene karte

USCIS – “Nenamerne greške” i nedostatak dokaza vas više ne mogu koštati zelene karte

Evo koje važne uredbe CARES zakona ističu na kraju meseca
USCIS će isprobati novu verziju testa za dobijanje američkog pasoša. Evo šta je promenjeno
Selidba u Sjedinjene Države – Ultimativni vodič za imigrante

Imigracione vlasti u Sjedinjenim Državama ukinule su jednu od politika koje je sprovodila Trampova administracija, a koja je imala izuzezno negativan uticaja na legalne imigrante koji su bili u procesu za dobijanje imigracionih benefta.

Nove smernice iz 2018. godine dale su radnicima Službe za državljanstvo i imigraciju SAD-a (USCIS) šira ovlašćenja da odbijaju imigracione slučajeve zbog tehničkih grešaka ili nedostatka dokumenata, ne dajući mogućnost podnosiocima zahteva da ih poprave i obezbede dodatnu dokumentaciju.

To je rezultiralo uskraćivanjem prava određenim podnosiocima zahteva za imigracione benefite od strane USCIS-a, iako bi ispunjavajali uslove da im se pruži prilika da dostave dodatne dokaze,

Ukinute smernice uticale su na gotovo sve zahteve za imigracione benefite i zahteve, uključujući američko državljanstvo, prebivalište ili zelene karte i vize.

Tradicionalno, kada podnosioci zahteva ne podnesu dovoljno dokaza da potkrepe svoje molbe za naknadu ili naprave “nevine” greške, sudije USCIS-a izdaju upozorenja poznata kao Zahtev za dokaze (RFE) ili Obaveštenje o nameri da se odbije (NOID).

Ova obaveštenja su imigrantima i njihovim advokatima davala priliku da intervenišu pre donošenja odluke – izbegavajući odbijanje predmeta. Za neke nosioce viza koji se prijavljuju za obnovu, odbijanje bi moglo značiti stavljanje u postupak deportacije onog trenutka kada im je istekla viza.

Ali tokom Trampovog predsedavanja, USCIS je izvršio promenu politike koja je sudijama pružila puno diskreciono pravo da odbiju prijave bez prethodnog izdavanja RFE ili NOID-a, kada je to potrebno.

Sada se USCIS vraća na principe memoranduma iz 2013. godine koji je naložio službenicima agencija da izdaju RFE ili NOID kada dodatni dokazi mogu pomoći imigrantima da ostvare imigracionu naknadu.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0