USCIS olakšao promenu adrese za imigrante u procesu

USCIS olakšao promenu adrese za imigrante u procesu

Od srede počinju prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2023”. Evo kako da aplicirate
USCIS: Imigranti će od sada moći da apliciraju za socijalni broj u okviru aplikacije za zelenu kartu
USCIS: Više od 400 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu Kartu”

USCIS je lansirao inovativnu samouslužnu alatku koja pojednostavljuje proces ažuriranja adresa za imigrante u procesu.

Bez obzira da li ste vlasnik USCIS online naloga ili osoba bez nerešenih aplikacija, E-COA alatka pojednostavljuje ceo proces promene adrese.

Lako ažuriranje adrese uz pomoć E-COA

E-COA pojednostavljuje proces ažuriranja adrese za osobe sa USCIS online nalozima, nudeći centralizovanu platformu za izmenu kako adrese za dostavu tako i fizičke adrese za imigrante u procesu.

Više nećete morati da ažurirate adresu na više mesta, popunjavanjem papirnog AR-11 (Kartice za promenu adrese stranca), kontaktiranjem Kontaktnog centra ili posetom USCIS Field ili Asylum kancelariji.

E-COA automatizuje promene adrese za gotovo sve vrste obrazaca, osim izuzetaka navedenih na uscis.gov/addresschange.

Popunjavanje zahteva za promenu adrese

Čak i oni koji nemaju nerešene aplikacije mogu da koristiti alatku E-COA kako bi ispunili obavezu obaveštavanja USCIS-a o promeni adrese.

E-COA alatka dostupna je samo na engleskom jeziku i pristupa joj se putem USCIS online naloga, bez obzira na to da li je nerešeni slučaj podnet online ili putem pošte.

Ko je oslobođen korišćenja E-COA u početku

Ukoliko ste obuhvaćeni zakonom 8 USC 1367, uključujući one sa nerešenim ili odobrenim aplikacijama ili ste dobili beneficije kao žrtva nasilja u sklopu Zakona o nasilju nad ženama (VAWA), imate status nonimigranta T ili nonimigranta U u početku vam E-COA neće biti potrebna.

Šta uraditi ako pripadate ovoj grupi i a želite promenu adrese:

Ukoliko Vas neko zastupa u slučajevima u vezi sa VAWA, T ili U, jednostavno pošaljite e-mail na adresu koju ćete videti u odeljku Upiti za VAWA, T i U kako biste zatražili promenu adrese. Ukoliko nemate zastupnika ali ste uključeni u slučajeveu vezi sa VAWA, T ili U, pratite upute navedene na veb stranici Kako promeniti adresu.

Posebna uputstva za promenu adrese za avganistanske državljane:

Ukoliko ste zatražili privremeni ulaz za avganistanske državljane i korisnici su se preselili izvan Avganistana, pratite smernice navedene na veb stranici Informacije za avganistanske državljane kako biste zatražili promenu adrese.

Kako da koristite E-COA

Da biste koristili alatku E-COA, morate imati USCIS online nalog i Vaše prezime, datum rođenja i novu fizičku adresu. Takođe se preporučuje da uključite informacije o svom nerešenom statusu, odnosno aplikaciji i zahtevima.

Dvostruko ažuriranje adrese sa USCIS i USPS

Važno je napomenuti da promena adrese sa Američkom poštanskom službom (USPS) neće automatski ažurirati vašu adresu kod USCIS-a. Kako biste osigurali promenu adrese kod USCIS-a i USPS-a, ne zaboravite da ažurirate informacije na oba mesta.

travelobiz.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0