USCIS – Ponovo produžen rok za dostavu dodatnih dokumenata i dokaza za imigrante u procesu

USCIS – Ponovo produžen rok za dostavu dodatnih dokumenata i dokaza za imigrante u procesu

Razvod pre intervjua za zelenu kartu – Sve što treba da znate o procesu koji vas očekuje
10 najčešćih američkih fraza koje morate znati ukoliko živite u Americi
USCIS najavio značajne izmene obrasca za “Zelenu kartu” I-485. Evo na šta se promene odnose

Nakon što imigranti podnesu zahtev za imigracione beneficije i predaju svoje obrasce, uobičajeno je da imigracione vlasti zatraže više dokaza da bi utvrdile podobnost za dobijanje vize, zelene karte, azila i državljanstva putem peticija za naturalizaciju.

Ovi zahtevi i obaveštenja službe za državljanstvo i imigraciju (USCIS) pružaju podnosiocima zahteva mogućnost da intervenišu pružanjem dodatne dokumentacije ili ispravljanjem grešaka pre nego što sudije zaključe ili odbiju njihove slučajeve.

S obzirom na uslove pandemije i nove zdravstvene protokole u ​​objektima agencije, imigracione vlasti su od 30. marta morale da naprave određene izuzetke u svom radu, među kojima je i veća fleksibilnost u dostavljanju imigracionih dokumenata.

Imigraciona agencija je juče objavila da će podnosiocima zahteva dati više vremena da odgovore na osam kategorija zahteva, obaveštenja ili odluka.  Ovo produženje se primenjuje na dole navedene dokumente ako je datum izdavanja naveden u zahtevu, obaveštenju ili odluci između 1. marta 2020. i zaključno sa 31. januarom 2021.

▪ Zahtevi za dokaze – Requests for Evidence (RFE)

▪ Obaveštenja o namerama za odbijanje – Notices of Intent to Deny(NOID)

▪ Obaveštenja o namerama za opoziv – Notices of Intent to Revoke (NOIR)

▪ Obaveštenja o namerama za ukidanje i obaveštenja o namerama za ukidanje regionalnih investicionih centara – Notices of Intent to Rescind and Notices of Intent to Terminate regional investment centers(NOIT)

▪ Nastavak traženja dokaza – Continuations to Request Evidence (N-14)

▪ Zahtevi za datum popunjavanja obrasca I-290B, najave žalbe ili zahteva – Filing date requirements for Form I-290B, Notice of Appeal or Motion

▪ N-336, Zahtev za saslušanjem odluke u postupku naturalizacije – Filing date requirements for Form N-336, Request for a Hearing on a Decision in Naturalization Proceedings (Under Section 336 of the INA)

▪ Zahtevi za ponovno otvaranje N-400 – Motions to Reopen an N-400 Pursuant to 8 CFR 335.5, Receipt of Derogatory Information After Grant;

„USCIS će razmotriti odgovor na gore navedene zahteve i obaveštenja koja su primljena u periodu od 60 kalendarskih dana nakon krajnjeg roka za odgovor navedenog u zahtevu ili obaveštenju pre nego što preduzme bilo kakvu akciju“, kaže se u saopštenju imigracione agencije.

USCIS će pružati dalja obaveštenja kako se situacija bude razvijala i nastaviće da sledi smernice CDC-a.

Za više informacija posetite zvaničnu stranicu USCIS-a.

COMMENTS

WORDPRESS: 0