USCIS predstavio 22 nova lista sa informacijama za imigrante koji ispunjavaju uslove za naturalizaciju

USCIS predstavio 22 nova lista sa informacijama za imigrante koji ispunjavaju uslove za naturalizaciju

Novi imigracioni zakon otežaće Evropljanima put do zelene karte zaposlenjem!
Potencijalne kazne za zapošljavanje nedokumentovanih imigranata
Predsednik Tramp potpisao privremenu zabranu imigracije

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) objavila je 22 nova lista sa informacijama za vlasnike zelene karte u SAD koji trenutno ispunjavaju uslove za naturalizaciju. Da bi napravio nove smernice, USCIS je prikupio podatke o vlasnicima zelene karte u određenim gradovima u Kaliforniji, Floridi, Ilinoisu, Indijani, Severnoj Karolini, Pensilvaniji, Južnoj Karolini, Teksasu i Viskonsinu. Podaci takođe izveštavaju o različitim demografskim faktorima ovih populacija, kao što su zemlje rođenja, starost, broj godina zakonitog statusa stalnog boravka, klasa prijema u SAD i još mnogo toga.

Novi “fact sheets”  deo su šire vladine inicijative da podstakne nosioce zelenih karata koji ispunjavaju uslove da se prijave za državljanstvo. Smanjenje barijera za naturalizaciju i sveukupno povećanje stope naturalizacije ključni su elementi imigracione strategije Bajdenove administracije od prvog dana.

Razvijanje nacionalne strategije za promovisanje naturalizacije“ bilo je uključeno u jednu od prvih izvršnih naredbi predsednika Bajdena o reformi imigracije, a od tada je bilo nekoliko pokušaja među agencijama da se poveća broj naturalizacije. Kampanje za podizanje svesti javnosti, kao što su novi listovi sa činjenicama „Koliko ispunjavaju uslove za naturalizaciju“, koriste se za edukaciju vlasnika zelenih karata o njihovoj potencijalnoj podobnosti i prednostima naturalizacije u SAD. USCIS takođe redovno objavljuje izveštaje o podacima o ljudima koji su se naturalizovali kako bi se povećao transparentnost procesa državljanstva.

Podsticaji naturalizacije se ne dešavaju samo na nivou vlade – više neprofitnih organizacija i organizacija za informisanje zajednice pridružuju se naporima da povećaju svest o državljanstvu među svojom imigrantima. Prošlog meseca, Nacionalno partnerstvo za nove Amerikance (NPNA), organizacija za zastupanje imigracije, pokrenula je novu digitalnu kampanju pozivajući sve nosioce zelenih karata azijsko-američkih i pacifičkih ostrva (AAPI) koji ispunjavaju uslove da se naturalizuju. Kampanja je jedna od mnogih osmišljenih da proces naturalizacije učini dostupnijim imigrantskim zajednicama u SAD.

22 lista sa činjenicama „Koliko ispunjavaju uslove za naturalizaciju“ mogu se naći ovde. Detaljnije informacije o procesu naturalizacije mogu se naći u USCIS-ovom Resursnom centru za državljanstvo.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0