USCIS predstavio novi dizajn “Zelene karte” i “Radne dozvole”. Evo kako sada izgledaju ovi dokumenti

USCIS predstavio novi dizajn “Zelene karte” i “Radne dozvole”. Evo kako sada izgledaju ovi dokumenti

Kako izgleda intervju za azil u Americi? Koja su najčešće postavljana pitanja?
3 najbrža načina da stupite u kontakt sa Imigracionom službom (USCIS)
Rođenje ’ilegalne’ imigracije u Americi – Evo kako je nastao ovaj pojam i ograničenje broja doseljenika

Služba za državljanstvo i imigraciju SAD-a (USCIS) objavila je danas novi dizajn za “Zelenu kartu”(Green Card) i “Radnu dozvolu”(Employment Authorization Documents) koji će poboljšati sigurnost kartica. USCIS će početi da izdaje redizajnirane kartice 30. januara 2023.

Nove “Zelene karte”i “Radne dozvole” sadrže najsavremeniju tehnologiju koja nastavlja da štiti nacionalnu bezbednost i poboljšava uslugu za imigrante. Promene uključuju poboljšana detaljna umetnička dela; taktilna štampa koja je bolje integrisana sa umetničkim delom; poboljšano optički promenljivo mastilo; visoko bezbedne holografske slike na prednjoj i zadnjoj strani kartica; funkcija otkrivanja slojeva sa delimičnim prozorom na zadnjoj kutiji za fotografije; i polja podataka prikazana na različitim mestima nego u prethodnim verzijama.

Uvođenje novog dizajna ne znači da su trenutno izdate kartice nevažeće. Trenutne kartice ostaju važeće do datuma njihovog isteka (osim ako nije drugačije naznačeno, kao što je automatsko produženje zelene karte ili EAD-a kao što je navedeno na obrascu I-797, obaveštenju o radnji ili u obaveštenju saveznog registra).
Neke “Zelene karte” i “Radne dozvole”izdate nakon 30. januara 2023. mogu i dalje prikazivati postojeći format dizajna jer će USCIS nastaviti da koristi postojeće kartice dok se trenutne zalihe ne potroše.

USCIS je uveo trenutne kartice u maju 2017.

USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0