USCIS predstavio revidirani test za dobijanje američkog državljanstva

USCIS predstavio revidirani test za dobijanje američkog državljanstva

Kako izgraditi dobru kreditnu istoriju
USCIS – Produženja vezana za COVID trajaće do januara 2023. godine
USCIS – Lekarski pregled za dobijanje zelene karte sada važi dve godine

Imigranti koji žele da postanu američki državljani uskoro će morati da odgovore na dodatna pitanja o američkoj istoriji i politici u okviru revidiranog testa za dobijanje američkog državljanstva koji je u petak objavila američka agencija za imigracione službe.

Od 1. decembra, kandidati za američko državljanstvo moraće tačno da odgovore na najmanje 12 od 20 pitanja koja su postavili imigracioni zvaničnici. Trenutni građanski test zahteva od imigranata da tačno odgovore na 6 pitanja od ukupno 10.

Građanski test je jedan od nekoliko potrebnih koraka koje imigranti moraju da ispune pre nego što postanu naturalizovani američki državljani – više informacija na sledećem linku. Većina kandidata takođe prolazi još jedan test kako bi pokazali svoju sposobnost čitanja, pisanja i govora na engleskom jeziku.

Za ažurirani test za dobijanje američkog državljanstva, imigranti će morati da prouče zbirku od 128 potencijalnih pitanja na različite teme kao što su struktura američke vlade i Ustava, do osnivača  Amerike i građanskih ratova. Trenutni priručnik sastoji se od 100 pitanja.

Na primer, lista pitanja iz 2008. uključuje jedno pitanje koje od imigranata traži da identifikuju jedan ogranak savezne vlade. Ažurirano pitanje upućuje podnosioce zahteva za državljanstvo SAD-a da imenuju sve tri grane.

Neki imigrantski stručnjaci rekli su da je revidirani test teži od prethodnog i da određenim imigrantima može otežati da postanu državljani SAD.

Izvor: USCIS/CBS News

COMMENTS

WORDPRESS: 0