USCIS produžava radnu dozvolu na 5 godina za ove imigrante

USCIS produžava radnu dozvolu na 5 godina za ove imigrante

Evo kako promeniti svoje prezime nakon sklapanja braka
Evo šta treba da radite ako vam istekne srpski pasoš
Vrhovni Sud će razmotriti Trampovo kontroverzno ”Public Charge” pravilo o imigraciji

USCIS je najavio ažuriranje koje će uticati na mogućnosti određenih nedržavljana da legalno rade u Sjedinjenim Državama. Počevši od sada, maksimalni period važenja inicijalnih i produženih Dozvola za rad (EAD) je produžen na 5 godina za određene kategorije.

Od ovih promena koristi će imati pojedinci koji su primljeni kao izbeglice, uslovno pušteni kao izbeglice, oni kojima je odobren azil. Promene se odnose i na primaoce sa nalozima za udaljenje, podnosioce zahteva za azil i zahteva za zadržavanje.

I konačno, promene će uticati na one koji se prijavljuju za prilagođavanje statusa prema INA 245 i one koji traže suspenziju deportacije ili otkazivanje udaljenja.

Zahvaljujući ovom ažuriranju biće bolje pojašnjene kategorije nedržavljana koji su automatski ovlašćeni da rade i na taj način pojednostavljen proces zapošljavanja.

Važeća dozvola za rad (EAD) je od suštinskog značaja, ali ona i dalje zavisi od okolnosti i Vašeg osnovnog statusa.

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Vlasti u USA treba konačno da prizna da im treba radna snaga i da im trebaju migraniti i da pojednostave procedure mako bi ih privukli i omoućili im nesmetan rad. Ovako sa svakodnevnim ažuriranjima samo komplikuju stvari.