USCIS produžava važenje “Zelene karte” na 24 meseca za imigrante koji podnose obrazac I-90

USCIS produžava važenje “Zelene karte” na 24 meseca za imigrante koji podnose obrazac I-90

Rok za uvođenje REAL ID pomeren za maj 2023. godine. Evo šta to znači za imigrante
Tramp predstavio svoj imigracioni plan koji bi ograničio pristup imigraciji za milione pojedinaca
Šta ako dobijete “Zelenu kartu” na lutriji dok ste u Americi?

Od 26. septembra Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) automatski produžava važenje Zelene karte (Permanent Resident Cards) na 24 meseca za zakonite stalne stanovnike koji podnesu Obrazac I-90 ( Application to Replace Permanent Resident Card.).

Zakoniti stalni stanovnici koji pravilno podnesu Obrazac I-90 da bi obnovili zelenu kartu koja je istekla ili koja uskoro ističe mogu dobiti ovo produženje. Obaveštenja o prijemu obrasca I-90 su prethodno predviđala produženje važenja zelene karte za 12 meseci.

USCIS je ažurirao obaveštenja o prijemu obrasca I-90 kako bi produžio važenje zelene karte za 24 meseca za pojedince sa novopodnesenim obrascem I-90. USCIS je 26. septembra počeo da štampa izmenjena obaveštenja o prijemu za pojedince sa obrascem I-90 na čekanju.

Ova obaveštenja o prijemu mogu biti predstavljena sa isteklom zelenom kartom kao dokazom o kontinuiranom statusu. Očekuje se da će ovo produženje pomoći podnosiocima zahteva koji imaju duže vreme obrade, jer će dobiti dokaz o zakonitom statusu stalnog boravka dok čekaju na svoju obnovljenu zelenu kartu.

Ako više nemate svoju zelenu kartu i potreban vam je dokaz o vašem statusu zakonitog stalnog boravka dok čekate da dobijete zamensku zelenu kartu, možete zatražiti sastanak u terenskoj kancelariji USCIS-a tako što ćete kontaktirati USCIS kontakt centar, a mi vam možemo izdati Pečat za dokumentaciju, identifikaciju i telekomunikacije (ADIT) nakon što podnesete obrazac I-90.

USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0