USCIS produžava važenje “Zelene karte” na 24 meseca za imigrante koji podnose obrazac I-90

USCIS produžava važenje “Zelene karte” na 24 meseca za imigrante koji podnose obrazac I-90

Property Tax – Porez na imovinu u Americi. Sve što treba da znate
Ovo su najčešća pitanja prilikom intervjua za Zelenu Kartu u 2021. godini
USCIS – Imigranti će od sada moći da podnose aplikacije za azil u SAD online

Od 26. septembra Služba za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) automatski produžava važenje Zelene karte (Permanent Resident Cards) na 24 meseca za zakonite stalne stanovnike koji podnesu Obrazac I-90 ( Application to Replace Permanent Resident Card.).

Zakoniti stalni stanovnici koji pravilno podnesu Obrazac I-90 da bi obnovili zelenu kartu koja je istekla ili koja uskoro ističe mogu dobiti ovo produženje. Obaveštenja o prijemu obrasca I-90 su prethodno predviđala produženje važenja zelene karte za 12 meseci.

USCIS je ažurirao obaveštenja o prijemu obrasca I-90 kako bi produžio važenje zelene karte za 24 meseca za pojedince sa novopodnesenim obrascem I-90. USCIS je 26. septembra počeo da štampa izmenjena obaveštenja o prijemu za pojedince sa obrascem I-90 na čekanju.

Ova obaveštenja o prijemu mogu biti predstavljena sa isteklom zelenom kartom kao dokazom o kontinuiranom statusu. Očekuje se da će ovo produženje pomoći podnosiocima zahteva koji imaju duže vreme obrade, jer će dobiti dokaz o zakonitom statusu stalnog boravka dok čekaju na svoju obnovljenu zelenu kartu.

Ako više nemate svoju zelenu kartu i potreban vam je dokaz o vašem statusu zakonitog stalnog boravka dok čekate da dobijete zamensku zelenu kartu, možete zatražiti sastanak u terenskoj kancelariji USCIS-a tako što ćete kontaktirati USCIS kontakt centar, a mi vam možemo izdati Pečat za dokumentaciju, identifikaciju i telekomunikacije (ADIT) nakon što podnesete obrazac I-90.

USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0