USCIS produžava važenje “zelene karte” na 48 meseci za ove imigrante čiji su slučajevi na čekanju

USCIS produžava važenje “zelene karte” na 48 meseci za ove imigrante čiji su slučajevi na čekanju

Šta ako dobijete “Zelenu kartu” na lutriji dok ste u Americi?
USCIS privremeno odustao od odluke da otpusti dve trećine zaposlenih
Green card lutrija 2025 – evo kada rezultati izlaze i kako da ih proverite

USCIS produžava rok važenja kartica stalnog boravka (Zelene karte) za imigrante koji pravilno podnesu Obrazac I-751,  Form I-751, Petition to Remove Conditions on Residence, ili Form I-829, Petition by Investor to Remove Conditions on Permanent Resident Status za 48 meseci nakon isteka kartice. Ova promena je stupila na snagu 11. januara 2023. za obrazac I-829 i počeće 25. januara 2023. za obrazac I-751.

Ovu promenu pravimo da bismo prilagodili trenutna vremena obrade za obrazac I-751 i obrazac I-829, koji su se povećali tokom prošle godine.

USCIS je ažurirao tekst na obrascu I-751 i obrascu I-829 da bi produžio važenje zelene karte za 48 meseci za pojedince sa novopodnesenim obrascem I-751 ili obrascem I-829. Izdaćemo nova obaveštenja o prijemu kvalifikovanim uslovnim stalnim stanovnicima koji su prethodno primili obaveštenja sa produženjem kraće od 48 meseci i čiji su predmeti još u toku. Ova obaveštenja o prijemu mogu biti predstavljena sa isteklom zelenom kartom kao dokazom o kontinuiranom statusu, dok slučaj ostaje na čekanju kod USCIS-a. Predstavljanjem ažuriranog obaveštenja o prijemu sa zelenom karticom koja vam je istekla, ostajete ovlašćeni da radite i putujete 48 meseci od datuma isteka na prednjoj strani vaše istekle zelene karte.

Podsećanja radi, uslovni stalni stanovnici koji planiraju da budu van Sjedinjenih Država godinu ili više treba da podnesu zahtev za dozvolu za ponovni ulazak tako što će podneti obrazac I-131, Zahtev za putnu ispravu, pre nego što napuste Sjedinjene Države.

USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0