USCIS produžio period važenja obrasca I-693 – Imigracionog lekarskog pregleda

USCIS produžio period važenja obrasca I-693 – Imigracionog lekarskog pregleda

4 načina kako možete postati državljanin SAD. Ovo su koraci na putu do američkog pasoša
H-1b Viza kao odskočna daska za dobijanje Zelene Karte
Lutrija za “Zelenu Kartu 2023”. Evo koliko “zelenih” su dobili građani Srbije i bivše Jugoslavije

Počevši od 12. avgusta, Službe za državljanstvo i imigraciju SAD (USCIS) privremeno produžavaju rok važenja Obrasca I-693, Izveštaja o lekarskim pregledima i evidenciji o vakcinaciji, sa dve godine na sada četiri godine zbog kašnjenja izazvanih COVID-19.

USCIS može smatrati ispunjen obrazac I-693 važećim ako:

  • Potpis građanskog hirurga datira se ne više od 60 dana pre nego što je podnosilac zahteva podneo obrazac I-485, prijavu za prijavu stalnog boravka ili prilagođavanje statusa;
  • Nije prošlo više od četiri godine od datuma potpisa civilnog hirurga; i
  • Odluka o obrascu podnosioca zahteva I-485 izdata je 30. septembra 2021. godine ili pre toga.

Saopštenje USCIS-a prenosimo u celosti:

“Ovu privremenu izmenu uvodimo jer je COVID-19 izazvao kašnjenja u obradi i uticao na sposobnost podnosioca zahteva da završi neophodni imigracioni lekarski pregled. Ranije smo smatrali da je popunjen obrazac I-693 zadržao svoju valjanost dve godine nakon datuma koji je civilni hirurg potpisao, sve dok datum potpisivanja nije bio više od 60 dana pre nego što je podnosilac podneo zahtev za prilagođavanje statusa.

USCIS je na putu da odobri više zelenih karti zasnovanih na zapošljavanju nego što je to učinio od 2005.godine.  Mi smo dali prioritet prilagođavanju prijava statusa zasnovanim na zapošljavanju tokom svakog koraka obrade i donošenja odluka tokom ove fiskalne godine. Nastavljamo sa donošenjem odluka o obradi i raspodeli resursa kako bismo povećali tempo donošenja presuda i ograničili mogućnost da broj viza zasnovanih na zaposlenju ostane neiskorišćen.

Ako se prijavljujete za prilagođavanje statusa zakonitom stalnom boravku u USCIS-u (takođe poznat kao podnošenje zahteva za zelenu kartu), podnesite obrazac I-693, Izveštaj o lekarskom pregledu i Zapisnik o vakcinaciji, zajedno sa Obrascem I-485. To bi moglo da eliminiše potrebu da izdamo Zahtev za dodatne dokaze (RFE) i pomaže u izbegavanju kašnjenja u donošenju presude.

USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0