USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći

USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći

Kako dobiti E-2 vizu za investitore u Americi? Koliko novca je potrebno da investirate?
Šta obuhvata lekarski pregled za dobijanje zelene karte – Evo najbitnijih informacija
Kako izabrati najbolji penzioni plan u Americi? Evo šta treba da znate

Federalna agencija zadužena za izdavanje državljanstava, zelenih karti i viza imigrantima (USCIS) planira da oko dve trećine svojih radnika pošalje na neplaćeni odmor krajem meseca nakon što Kongres nije uspeo da postigne dogovor o novom stimulusnom paketu pomoći.

Američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) obavestila je oko 13.400 od svojih 20.000 zaposlenih da će od 30. avgusta biti na odmoru zbog nedostataka u budžetu, za koji se agencija nadala da će popuniti Kongres iz predloženog paketa pomoći ali su pregovori zaustavljeni prošle nedelje.

U poslednjih nekoliko meseci, USCIS je preduzeo sve mere za sprečavanje fiskalne krize, uključujući ograničavanje potrošnje na plate i sve aktivnosti” izjavio je portparol agencije. “Bez kongresne intervencije, USCIS će morati da preduzme drastične mere kako bi agencija ostala solventna.

Agencija je od Kongresa zatražila 1,2 milijarde dolara, i očekivalo se da će novac dobiti preko predloženog HEALS akta, ali su nakon dve nedelje pregovora, razgovori prekinuti  jer su demokrate i Bela kuća okrivili jedni druge za zastoj.

Predsednik je potpisao četiri izvršna naređenja kojima je pokušao da popuni prazninu u nekim stimulativnim programima, ali se nijedna uredba nije odnosila na  imigraciona pitanjima.

U međuvremenu USCIS je drastično povećao naknade za niz imigracionih aplikacija.

Budžetski deficit i nedovoljan broj zaposlenih u agenciji za imigraciona pitanja (USCIS) doveo je do velikih zaostaka u štampanju i izdavanju zelenih karata, radnih dozvola i drugih federalnih dokumenata.

Izvor: USA Today

COMMENTS

WORDPRESS: 0