USCIS se suočava sa velikim kašnjenjima. Ovi koraci vam mogu pomoći u ubrzavanju vašeg imigracionog procesa

USCIS se suočava sa velikim kašnjenjima. Ovi koraci vam mogu pomoći u ubrzavanju vašeg imigracionog procesa

Demokrate napreduju sa ambicioznim planom da legalizuju oko 8 miliona imigranata koji žive u Americi
Kako dobiti državljanstvo SAD? Put do američkog pasoša u 10 koraka
Svi policajci na Floridi od ove nedelje moraće da sarađuju sa imigracionim vlastima!

Imigranti u Sjedinjenim Državama suočavaju se sa značajnim kašnjenjima u svojim imigracionim procesima.

U petak je američka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) priznala da su kašnjenja rezultat pandemije COVID-19, povećanog broja prijava, trenutnog obima poštanskih usluga i drugih faktora.

Prošle nedelje, imigraciona agencija izjavila je da je imala kašnjenja u zakazivanju sastanaka u lokalnim Centrima za podršku aplikacijama (ASC) radi prikupljanja biometrijskih podataka od podnosilaca zahteva koji su podneli zahtev za državljanstvo SAD, prilagođavanje statusa i druge beneficije.

U novom saopštenju kaže se da kašnjenja utiču i na obaveštenja o primanju nekih aplikacija i peticija podnesenih USCIS lockbox ustanovi – agenciji za unos i proizvodnju dokumenata.

Ovo je kancelarija koja proizvodi i šalje lična dokumenta kao što su kartice sa stalnim boravkom ili zelene karte i dokumenti za odobrenje zaposlenja, poznatije kao radne dozvole.

imigracioni sudovi ponovo rade chicago glasniko rade

Kasne USCIS obaveštenja o prijemu obrazaca i aplikacija

Obaveštenja o prijemu su izuzetno važna za imigrante jer potvrđuju da su njihove molbe stigle do USCIS-a i da nisu izgubljene.

Ovi dokumenti, koji se obično šalju u roku od 30 dana, takođe pružaju vitalne informacije potrebne za praćenje statusa predmeta.

Imigranti mogu očekivati kašnjenje od četiri do šest nedelja u primanju obaveštenja o prijemu nakon podnošenja zahteva ili peticije, navodi se u izveštaju agencije za nacionalnu bezbednost.

Koraci koji vam mogu pomoći u ubrzavanju vašeg imigracionog procesa

USCIS je predstavio niz koraka koje imigranti mogu preduzeti kako bi smanjili vreme čekanja.

▪ Pošaljite svoje imigracione obrasce putem interneta

Neki obrasci za imigracione beneficije mogu se podneti elektronskim putem u bezbednom sistemu imigracione agencije. Ovo pruža nekoliko pogodnosti, poput trenutne potvrde prijema, umesto čekanja pošte.

▪ Kreirajte vaš lični profil na USCIS portalu

Internet nalog – koji se može otvoriti na https://miaccount.uscis.dhs.gov – nudi imigrantima siguran način da podnose prijave i proveravaju  svoj status tokom imigracionog procesa.

Ovaj alat omogućava imigrantima da podnose obrasce, dostavljaju dokaze, odgovaraju na zahteve za dodatne dokaze, verifikuju status prijava i plaćaju potrebne takse.

▪ Zatražite tekstualnu poruku ili e-poštu

USCIS savetuje da popunite obrazac G-1145, E-obaveštenje o prihvatanju prijave / molbe.

zelena karta amerika chicago glasnik

Saveti za imigrante koji pored prijava dostavljaju i dokaze

Budući da nepotpune aplikacije i nepravilno podneti obrazasci mogu biti odbijeni, imigraciona agencija je predložila:

▪ Pregledajte uputstva za obrazac i listu zahtevanih dokaza na veb stranici obrasca (ako je ova opcija dostupna);

▪ Pošaljite jednostrane fotokopije zahtevanih dokumenata, osim ako uputstva u obrascu izričito ne navode da morate podneti originalni dokument;

▪ Uz fotografije pasoša, kopirajte fotografije na list papira veličine 8,5 x”11” umesto da šaljete originale. Uvek pošaljite originalne fotografije pasoša tamo gde se traži;

▪ Pošaljite samo potrebne dokaze i prateću dokumentaciju navedenu u uputstvima za obrazac. Ako USCIS trebaju dodatne informacije, agencija će ih zatražiti.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0