USCIS: Velika kašnjenja u štampanju zelenih karata i radnih dozvola

USCIS: Velika kašnjenja u štampanju zelenih karata i radnih dozvola

Pasoš ili pasoška kartica? Sve razlike, prednosti i kako da ih izvadite
Nova uredba neće dozvoliti ulazak u Ameriku imigrantima bez zdravstvenog osiguranja!
USCIS objavio nove obrasce za Immigrant Investor Program

Budžetski deficit i nedovoljan broj zaposlenih u agenciji za imigraciona pitanja (USCIS) doveo je do velikih zaostaka u štampanju i izdavanju zelenih karata, radnih dozvola i drugih federalnih dokumenata navodi se u upozorenju ombudsmana imigracione agencije.

U junu je USCIS (US Citizenship and Immigration Services) smanjio kapacitete za štampanje dokumenata, poput zelenih karata i radnih dozvola, kada im je istekao ugovor sa kompanijom koja je proizvodila kartice, navodi se u saopštenju.

Agencija je planirala da zaposli nove radnike koji bi radili na štampanju kartica, ali je budžetski deficit rezultirao zabranom zapošljavanja i usporenim štampanjem dokumenata.

Trenutno je ograničena proizvodnja u pogonima koji proizvode kartice“, rekao je portparol USCIS-a za CNN-u, dodajući da agencija trenutno proizvodi oko 10 000 karata dnevno.

Washington Post je prvi objavio da je administracija smanjila štampanje ovih dokumenata, a da o tome nije obavestila Kongres.
Trenutni zaostatak u proizvodnji je otprilike 115 000 zelenih karata i radnih dozvola, a najstariji zahtevi za izdavanje nalaze se na čekanju još od 6. jula.

Agencija za imigraciona pitanja je najavila da će sledećeg meseca poslati više od polovine svog osoblja na neplaćeni odmor – što bi moglo da u potpunosti zaustavi imigracioni sistem u SAD. USCIS, agencija koja se finansira od aplikacija, kaže da je nedostatak sredstava izazvan zatvaranjem agencije i pauziranjem usluga tokom pandemije. USCIS je zatražio od Kongresa 1,2 milijarde dolara pomoći, i ukoliko do toga ne dođe doći do još većeg zaostatka u proizvodnji dokumenata.

Izvor: CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0