USCIS – Više od 400 000 imigranata čeka na intervju za zelenu kartu

USCIS – Više od 400 000 imigranata čeka na intervju za zelenu kartu

10 najčešćih američkih fraza koje morate znati ukoliko živite u Americi
1,3 miliona imigranata čeka na termin za obradu biometrijskih podataka. USCIS ovim povodom izdao saopštenje
Svaki četvrti Amerikanac koji živi van SAD razmišlja da se odrekne svog državljanstva

USCIS je saopštio da je u  maju je bilo 421.136 nerešenih intervjua u poređenju sa 421.358 u aprilu, što je smanjenje zaostalih slučajeva od samo 222 predmeta. S obzirom na to da Stejt department tek treba da značajno poveća broj mesečnih intervjua nakon široko rasprostranjenih zatvaranja zbog pandemije COVID-19, zaostatak se smanjuje u malim koracima: ovomesečno smanjenje je bilo minus 0,05%.

U zabrinjavajućem preokretu događaja, ukupan broj zakazanih intervjua za zelenu kartu smanjio se od aprila do maja za više od 12%, sa 32.439 u aprilu na 28.447 u maju. Ovo je prilično nazadovanje u odnosu na povećanje od 18% od februara do marta, pa čak i od malog 0,4% povećanja u aprilu. Bez agresivnih izmena postojećih procedura i drastičnog povećanja zakazanih intervjua, Boundless predviđa da će zaostatak biti izazov na neodređeno vreme.

National Visa Center(NVC) — ustanova Stejt departmenta koja obrađuje zahteve za vize — objavljuje mesečni izveštaj kako bi obavestio javnost o promenama u zaostatku za izdavanje imigrantskih viza. Vreme čekanja je poraslo od marta 2020. godine, kada je pandemija koronavirusa dovela do zatvaranja američkih ambasada i konzulata širom sveta. Pandemija nastavlja da opterećuje broj viza koje Stejt department može da obradi.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0