USCIS zvanično potvrdio zahtev CDC-a. Svi kandidati za zelenu kartu od 1. oktobra moraju biti u potpunosti vakcinisani

USCIS zvanično potvrdio zahtev CDC-a. Svi kandidati za zelenu kartu od 1. oktobra moraju biti u potpunosti vakcinisani

Šta ako dobijete “Zelenu kartu” na lutriji dok ste u Americi?
Šta ako se razvedete od supružnika koji je vaš U.S. sponzor? Evo najbitnijih informacija
USCIS – “Nenamerne greške” i nedostatak dokaza vas više ne mogu koštati zelene karte

Američka služba za državljanstvo i useljeništvo (USCIS) potvrdila je zahtev Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, i objavila danas da od 1. oktobra 2021. svi podnosioci zahteva za imigracione benefite koji uključuju lekarski pregled moraju biti u potpunosti vakcinisani protiv COVID-19 pre nego što mogu da završe imigracioni lekarski pregled i dobiju obrazac I-693.

Ažuriramo naše smernice u skladu sa ažuriranjem Centra za kontrolu i prevenciju bolesti od 17. avgusta 2021. To ažuriranje zahteva od podnosioca zahteva koji su pod imigracionim lekarskim pregledom da završe seriju vakcina protiv COVID-19 (jednu ili dve doze, u zavisnosti od vakcine) i dostave dokumentaciju o vakcinaciji civilnom hirurgu pre završetka imigracionog lekarskog pregleda. Ovaj uslov stupa na snagu 1. oktobra 2021. godine i primenjuje se prospektivno na sve obrasce I-693 koje su  potpisane na ili nakon tog datuma. Radimo na ažuriranju obrasca I-693 i uputstava na obrascu kako bismo uključili ovaj novi zahtev.

Pojedinci koji se prijavljuju da postanu zakoniti stalni stanovnici, a drugi podnosioci zahteva prema potrebi, moraju proći imigracioni lekarski pregled kako bi pokazali da su oslobođeni svih uslova koji bi ih učinili neprihvatljivim na osnovu zdravstvenih razloga.

USCIS može odobriti izuzetke ako vakcina protiv COVID-19:

• Nije primerena uzrastu;
• Kontraindikovana zbog zdravstvenog stanja;
• Nije rutinski dostupna tamo gde doktor radi; ili
• Ukoliko je ograničeno snabdevanje uzrokovalo značajno odlaganje podnosioca zahteva za vakcinaciju.

Pojedinci se takođe mogu prijaviti za pojedinačna odricanja na osnovu verskih ubeđenja ili moralnih ubeđenja podnošenjem Obrasca I-601.

USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0