Uskoro počinje rekonstrukcija Lincoln Road-a vredna 67 miliona dolara!

Uskoro počinje rekonstrukcija Lincoln Road-a vredna 67 miliona dolara!

Evo šta se dešava ako zaboravite da prijavite USCIS-u promenu adrese
Koja prava imaju deca čiji su roditelji ilegalni imigranati u Americi
Majami i Fort Lauderdale četvrti na listi kao najprijatniji gradovi u Americi

Vlasnici nekretnina na Lincoln Road-u složili su se da se oporezuju po višoj stopi kako bi platili deo ambicioznog plana za rekonstrukciju i promenu izgleda ovog tržnog centra na South Beach-u. Na osnovu dogovora sa gradom počeće prvo veliko uređenje ove pešačke zone posle više od 20 godina.

Nakon višemesečne javne rasprave izmedju vlasnika objekata i gradskih zvaničnika napokon se doslo do kompromisa. Grad koji je već finansirao troškove projektovanja pre izgradnje, pokrio bi kompletan proračun za rekonstrukciju koji se procenjuje na ukupno 67 miliona dolara, dok će vlasnici nekretnina u cilju unapređenja poslovanja Lincoln Road-a biti oporezovani dodatnih 25 procenata, da bi platili promotivne aktivnosti na Lincoln Road-u.

Ukratko, grad bi izgradio novi Lincoln Road, a vlasnici nekretnina bi platili kulturne aktivnosti koji bi ponovo privukle veliki broj gostiju.

Godine 2014. grad je angažovao James Corner Field Operations za izradu nacrta za rekonstrukciju Lincoln Road-a. Ova pešacka zona na nekoliko minuta hoda od Kongresnog centra Miama Beach-a, privlači oko 11 miliona posetilaca godišnje. Plan James Corner-a uključuje reorganizaciju lokacija bašta postojećih restorana, nove skulpturalne elemente, vise mešta za sedenje i proširenje zelenih površina. Druga poboljšanja uključuju popravljanje kišne kanalizacije i bezbednosnih sistema na svakom kraju Lincoln Road-a da bi se sprečio pristup motornih vozila. Početak radova najavljuje se za proleće 2020.godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0