Usvojen plan za pomoć restoranima i radnicima koji su ostali bez posla

Usvojen plan za pomoć restoranima i radnicima koji su ostali bez posla

Miami-Dade: U ponedeljak mogući olujni vetrovi i tornada
Povećan broj nezaposlenih, nedostatak radne snage širom Amerike
Šta možete da uradite ukoliko izgubite ili vam ukradu socijalni broj (SSN)

Komisija okruga Miami-Dade objavila je plan pomoći u iznosu od 35 miliona dolara za teško pogođenu ugostiteljsku industriju u Majamiju. Tokom posebnog sastanka razgovaralo se o tome kako okrug planira da potroši sredstva iz CARES akta, koja su dobijena od savezne vlade kao mera pomoći za države pogođene pandemijom koronavirusa.

Rezolucijom iz dva dela izdvojeno je 30 miliona dolara za finansiranje programa pomoći okruga Miami-Dade, koji nudi bespovratna sredstva do 25.000 dolara po restoranu pogođenom pandemijom COVID-19, i 5 miliona dolara za South Beach Wine and Food Festival i FIU Chaplin School Industry Relief Fund, koji će pomoći radnicima restorana i barova koji su ostali bez posla.

Prvi deo plana Komisija je jednoglasno odobrila tokom sastanka 16. jula, a za drugi deo se očekuje da će biti izglasan i odobren tokom sastanka 21. jula kada pravnici utvrde detalje.

Program pomoći okruga Miami-Dade za ugostiteljstvo namenjen je restoranima koji zapošljavaju maksimalno 50 zaposlenih i sa godišnjim prihodom koji ne prelazi 10 miliona dolara. Ako bude dovoljno sredstava, onda će se plan proširiti na restorane sa maksimalno 75 zaposlenih i sa godišnjim prihodom koji ne prelazi 15 miliona dolara. Prioritet za finansiranje biće dat aplikantima koji imaju jedan ugostiteljski objekat.

Noćni klubovi, barovi ili mobilni kamioni za hranu, franšizni restorani, hotelski restorani u vlasništvu hotela ne ispunjavaju uslove za dodelu bespovratnih sredstava.

Fond za pomoć industriji (The Industry Relief Fund ) će dodeljivati do 500 dolara po radniku koji je izgubio posao, sa maksimalnim iznosom od 15.000 dolara za zaposlene iz istog restorana ili bara.

Detalji o tome kako se prijaviti za dodelu bespovratnih sredstava i pomoći još nisu objavljeni, ali se očekuju uskoro.

Izvor: Miami Eater

COMMENTS

WORDPRESS: 0