Važno: Nova pravila za goste restorana u Majamiju

Važno: Nova pravila za goste restorana u Majamiju

Da li znate zbog čega kompanija Tesla Motors nosi ime po slavnom srpskom naučniku?
Najviše i najmanje pristupačni gradovi za kupovinu kuće u Americi
7 stvari zbog kojih bi trebalo da angažujete imigracionog advokata

Restorani okruga Miami-Dade započeli su sa ponovnim otvarenjem, ali će nova pravila i mere socijalnog distanciranja učiniti da vaša poseta restoranu izgleda znatno drugačije od onoga na šta ste do sada navikli.

Okrug Miami Dade izdao je dugu i vrlo detaljnu listu zahteva koje restorani i gosti moraju da ispoštuju. Miami Glasnik vam donosi najvažnija pravila koja treba da znate ukoliko posećujete restoran kao gost.

Rezervacije
Restorani će raditi sa 50 odsto svog kapaciteta, što uključuje zaposlene i goste. Velika većina restorana primaće isključivo goste sa rezervacijama pa imajte ovo na umu ukoliko ne želite budete vraćeni sa ulaza.

Maske
Gosti i zaposleni će uvek morati da nose maske, osim ukoliko gosti ne sede za stolom i ručaju. To znači da morate nositi masku sve dok ne sednete za vaš sto kao i kada budete napuštali restoran.

Ograničen broj osoba za istim stolom
Grupama sa više od šest osoba neće biti dozvoljeno da ručaju zajedno osim ako nisu svi deo istog domaćinstva. U većini slučajeva biće dozvoljeno ne više od četiri osobe za jednim stolom.

Nošenje rukavica
Zaposleni u restoranu moraće da nose maske (i rukavice ako imaju kontakt hranom ili rade kao kuvari). Ako vidite da neko ne poštuje pravila, možete to prijaviti putem interneta.

Drugačiji izgled stolova
Čaše za vino i vodu više neće biti na stolu sve dok gosti ne sednu, dok će pribor za jelo biti umotan salvetu ili će biti samo za jednokratnu upotrebu. U osnovi, osećaćete se kao da ste kod stomatologa, gde je sve dezinfikovano  i napravljeno za jednokratnu upotrebu.

Dezinfikovanje ruku
Stanice za dezinfekciju ruku bez dodira biće postavljene na ulazu u sve restorane. Biće obavezno da ih koristite prilikom dolaska i izlaska iz restorana.

Stvari poput čačkalica, kečapa, soli i bibera neće biti na stolu i donosiće se samo na zahtev gosta. Ukoliko dođete pre vaše rezervacije i nema mesta u restoranu moraćete da sačekate na ulici ili u vašem automobilu pošto su barovi zatvoreni a neće biti dozvoljeno čekanje unutar restorana.

Još uvek nije poznato na koji način će se gostima prezentovati čekovi, ali neće biti klasičnih fascikli ili tradicionalnih načina prezentacije.

Izvor: Timeout

COMMENTS

WORDPRESS: 0