Velika izložba slika srpskih umetnika na 20. Art Baselu u Majamiju

Velika izložba slika srpskih umetnika na 20. Art Baselu u Majamiju

Nikola Đuričko Stand Up Show u Dania Beach-u
Najpopularniji noćni klub na Miami Beach-u, LIV ponovo se otvara u petak
Balkan Party at Maxine’s, 10. jul – DJ Voicelove

Art Basel Miami Beach, proslavio je ove godine svoje 20. izdanje kao najsveobuhvatniji međunarodni sajam savremene umetnosti u Severnoj Americi.

Ovogodišnji Art Basel najveći je do sada, a predstavlja najbolju savremenu umetnost iz 283 galerije iz 38 zemalja.

Među nekoliko stotina umetnika iz čitavog sveta našli su se i dvoje slikara poreklom iz Srbije, Ivana De Armas i Marko Tomić.

 

Ivana De Armas je po profesiji slikar i već godinama oživljava dosadna bela platna, odeću, zidove i unosi šarenilo u svet oko sebe. Poreklom je iz Srbije, a od 2015. godine živi i stvara u “magičnom gradu”, Majamiju.  

Beograđanin Marko Tomić emigrirao je u Ameriku 2007. godine kao student ekonomije. U Sjedinjene Države došao je sa namerom da nastavi studije i napravi karijeru kao broker i trgovac na Wall Streetu, ali 2009. godine, nakon života u Majamiju, njegova priča krenula je drugačijim putem i otkrio je svoj istinski poziv da postane umetnik, slikar i vajar.

Radovi dvoje mladih i uspešnih umetnika izloženi su u Rakija Lounge-u na Miami Beachu. Ljubitelji umetnosti imaće prilike da uživaju u njihovim radovima do petka, 9. decembra.

Ekipa Miami Glasnika posetila je svečano otvaranje izložbe u subotu, 3. decembra.

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0