Velika izložba slika srpskih umetnika na 20. Art Baselu u Majamiju

Velika izložba slika srpskih umetnika na 20. Art Baselu u Majamiju

Pogledajte film Borisa Malagurskog “Crna Gora: Podeljena zemlja” besplatno 7. januara!
Kruzeri kompanije Royal Caribbean od jula ponovo plove iz Majamija
Miami Beach Pop Festival 2019

Art Basel Miami Beach, proslavio je ove godine svoje 20. izdanje kao najsveobuhvatniji međunarodni sajam savremene umetnosti u Severnoj Americi.

Ovogodišnji Art Basel najveći je do sada, a predstavlja najbolju savremenu umetnost iz 283 galerije iz 38 zemalja.

Među nekoliko stotina umetnika iz čitavog sveta našli su se i dvoje slikara poreklom iz Srbije, Ivana De Armas i Marko Tomić.

 

Ivana De Armas je po profesiji slikar i već godinama oživljava dosadna bela platna, odeću, zidove i unosi šarenilo u svet oko sebe. Poreklom je iz Srbije, a od 2015. godine živi i stvara u “magičnom gradu”, Majamiju.  

Beograđanin Marko Tomić emigrirao je u Ameriku 2007. godine kao student ekonomije. U Sjedinjene Države došao je sa namerom da nastavi studije i napravi karijeru kao broker i trgovac na Wall Streetu, ali 2009. godine, nakon života u Majamiju, njegova priča krenula je drugačijim putem i otkrio je svoj istinski poziv da postane umetnik, slikar i vajar.

Radovi dvoje mladih i uspešnih umetnika izloženi su u Rakija Lounge-u na Miami Beachu. Ljubitelji umetnosti imaće prilike da uživaju u njihovim radovima do petka, 9. decembra.

Ekipa Miami Glasnika posetila je svečano otvaranje izložbe u subotu, 3. decembra.

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0