Velika nestašica goriva na južnoj Floridi

Velika nestašica goriva na južnoj Floridi

Nigel oluja se velikom brzinom pretvara u uragan
Okrug Miami-Dade od 12. aprila ukida policijski čas
Guverner Ron DeSantis potpisao zakon kojim se klimatske promene stavljaju u drugi plan

Južna Florida se suočava sa velikim problemima u snabdevanju gorivom nakon što je oluja prošle nedelje donela obilne kiše i poplave u regionu. Prema GasBuddi.com, gotovo 59% svih benzinskih pumpi u oblasti Majamija i Fort Loderdejla u jednom trenutku u utorak ostalo je bez goriva, zajedno sa još 21% benzinskih pumpi u West Palm Beachu.
Mnogi stanovnici su ostavljeni da pretražuju region u potrazi za benzinom, a u utorak su bili dugi redovi automobila koji su čekali da se dopune na tim stanicama koje su imale gorivo. Patrick De Han, šef analize nafte GasBuddy, kaže da su neki od tih nedostataka bili rezultat “panične kupovine, koja je preplavila sistem”. Međutim, on procenjuje da će biti potrebno oko nedelju dana da se stvari vrate u normalu.

Odeljenje za upravljanje vanrednim situacijama Floride je u utorak saopštilo da državni tim za hitne slučajeve šalje 500.000 galona goriva u jugoistočnu Floridu i da bi prvi kamioni trebalo da stignu do utorka uveče. Prošlonedeljna oluja donela je više od dve stope kiše u deo Fort Loderdejla, a poplave koje su usledile ostavile su mnoge stanovnike u svojim domovima, primoravajući zatvaranje javnih škola okruga Brevard i međunarodnog aerodroma Fort Loderdejl-Holivud na oko dva dana.

CBS NEWS

COMMENTS

WORDPRESS: 0