Velika online rasprodaja: Novi Amazon Prime Day očekuje nas u oktobru

Velika online rasprodaja: Novi Amazon Prime Day očekuje nas u oktobru

25 činjenica o Danu zahvalnosti za koje verovatno niste znali
Intervju više neće biti potreban za ove američke vize
“Trojka iz Bloka” u Majamiju!

Amazon najavljuje još jedan Prime Day!

Kompanija je u ponedeljak objavila da će se prodaja, pod nazivom „Prime Early Access Sale“ održati od 11. do 12. oktobra 2022.godine. Događaj koji traje 48 sati je samo za članove njegovog programa pretplate Prime subscription program, i uključivaće popuste na „stotine hiljada“ artikala.

Prime Early Access Sale“ će biti dostupna u 15 zemalja uključujući Kanadu, Kinu, Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države.

Amazon prati svoje rivale u pokretanju praznične šoping sezone. Wallmart je prošle nedelje najavio da će početi sa prazničnim rasprodajama već sledećeg meseca, a Target je rekao da će početak kupovine, nazvan „Dani dogovora“ („Deal Days“) biti održani od 06. do 08.oktobra.

Pokretanje rasprodaje za praznične kupovine u oktobru će pomoći privlačenju kupaca koji paze na budžet, smatra Neil Saunders, maloprodajni analitičar i generalni direktor GlobalData Retail.

Potrošači će početi da kupuju tokom praznika ranije ove godine jer žele da rasporede troškove u vreme kada su prihodi domaćinstva smanjeni“, rekao je Saunders ranije za CNN Business.

’Zveckanje’ ovim prazničnim pogodnostima, međutim, možda neće izazvati ludnicu u kupovini tokom najvažnijeg prodajnog perioda u godini za trgovce na malo, koji istorijski počinje na Crni petak, dan nakon Dana zahvalnosti.

Domaćinstva širom Amerike nastavljaju da se bore sa uporno visokom inflacijom koja izjeda njihove budžete i štednju, primoravajući ih na ponovna smanjenja.

Konsultantska kuća Delloite očekuje da će se ukupna praznična maloprodaja u ključnim mesecima kupovine poklona na kraju godine, novembru, decembru i januaru (kada se božićne poklon kartice obično koriste) povećati za 4% na 6%, što je naglo smanjeno sa snažnog povećanja od 15,1% u istom vremenskom roku prošle godine.

 

Izvor: Edition.cnn.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0