Velika prevara sa saobraćajnim kaznama širi se Južnom Floridom. Evo kako da ne postanete žrtva prevare

Velika prevara sa saobraćajnim kaznama širi se Južnom Floridom. Evo kako da ne postanete žrtva prevare

Južna Florida: 3D štampačem protiv klimatskih promena
Majami: Da li ste čuli za ovaj popularni restoran u kojem je zabranjeno fotografisanje?
Brightline će duplirati broj vožnji od Majamija do Orlanda

Ako dobijete e-mail u kojem se navodi da morate da platite kaznu jer vas je kamera uhvatila kako niste zaustavili vozilo na crvenom semaforu, budite oprezni — to je prevara.

Policijske službe u nekoliko gradova Južne Floride, uključujući Doral, Fort Lauderdale, Davie, Lauderhill and Margate , upozorile su na ovu novu prevaru i traže od žrtava da podnesu izveštaj.

„Ne dajte se zavarati! Nova prevara cilja na vozače šaljući im lažne kazne sa kamera za crveno svetlo. Ako ste stanovnik grada Dorala i primili ste „pismo za prevaru“, molimo vas da kontaktirate Doralsku policijsku upravu na 305-593-6699“, rekli su iz opštinske policije.

Objašnjeno je da lažne kazne imaju sliku sličnu onima sa semaforskih kamera i da se šalju sa tekstom velikim podebljanim slovima. U poruci se upozorava da je to poslednje obaveštenje koje će biti poslato i uključuje pretnje, ispisane crvenim slovima, da će se suspendovati vozačka dozvola ako se kazna ne plati.

Navodni prevaranti fotografišu vozila, a zatim falsfikuju kazne. Vozači koji prime lažne kazne, koji imaju logo Odeljenja za bezbednost na autoputu i ​​motorna vozila Floride, dobijaju instrukcije u e-poruci da plate koristeći priloženi link. Na veb stranici im se preti da će im, ako ne plate, biti suspendovana dozvola.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0