Velike poreske olakšice: Rok za prijavu je 17. maj, evo ko sve ima pravo na novac

Velike poreske olakšice: Rok za prijavu je 17. maj, evo ko sve ima pravo na novac

14 stvari po kojima se Amerika razlikuje od ostatka sveta
Državljani Srbije koji žive u SAD mogu glasati na referendumu o promeni Ustava! Evo kako da se prijavite
Demokrate u Senatu najavile sporazum o budžetu vrednom 3.500 milijardi dolara

Samozaposleni koji su bili bez posla zbog Covid-19 ili vladine naredbe – ili koji su morali da brinu o deci zbog zatvaranja škola – mogli bi imati koristi od uglavnom zaboravljene poreske olakšice.

Zaboravljena poreska olakšica odnosi se na Family and Sick Leave Tax Credit, koji je uveden kao deo američkog Zakona o brizi za porodicu prilikom odgovora na pandemiju Covid-19. Ovaj kredit omogućava samozaposlenim osobama da nadoknade deo izgubljenih prihoda ako su bili prisiljeni da izostanu sa posla zbog nege deteta zbog zatvaranja škola ili obustave rada zbog pandemije.

Poreska olakšica se proteže i van pomenutog perioda 2020. godine i ulazi u prvi kvartal 2021. godine, iako sa nekoliko promena.

Kako bi iskoristili ovaj kredit, samozaposleni profesionalci treba da podnesu izmenjenu poresku prijavu do roka koji je određen, a koji je u ovom slučaju 17. maja ove godine. Ova olakšica može predstavljati značajan iznos novca za samozaposlene koji su bili pogođeni ekonomskim posledicama pandemije, pružajući im finansijsku podršku u teškim vremenima.

bizjournals.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0