Veliki pad kriptovaluta – Bitcoin na najnižem nivou od novembra 2020. godine

Veliki pad kriptovaluta – Bitcoin na najnižem nivou od novembra 2020. godine

Možete li se vratiti u Sjedinjene Države nakon što ste deprotovani – i kada? Evo odgovora na ovo važno pitanje
Intervju: Nevena Ristić – autorka bloga “Američki San”
Šest stvari koje niste znali o Beloj kući

Cene kriptovaluta su pale drugi dan zaredom nakon što je Binance saopštio da se povlači iz ugovora o kupovini neuspelog rivala FTX Trading.

Bitkoin je potonuo na najniži nivo u dve godine nakon što je Binance potvrdio ranije glasine i novinske izveštaje da je spreman da odustane od FTX ugovora, koji su u utorak sklopili izvršni direktori dve berze.

Nakon inicijalnog pregleda, Binance je u izjavi od srede rekao da ima značajne zabrinutosti koje su ga ubedile da odustane od sporazuma.

U početku smo se nadali da ćemo moći da podržimo FTX klijente da obezbede likvidnost, ali problemi su van naše kontrole ili mogućnosti da pomognemo“, navodi se u saopštenju Binance.

Cena bitkoina je pala za više od 13% na 15.840 dolara, prema CoinDesku, što je najniži nivo od novembra 2020. Bila je iznad 20.000 dolara ranije ove nedelje. Druga velika kriptovaluta, Ethereum, pala je za 13%.

FTX je pristao da se proda Binance-u. Kupci su napustili berzu nakon što su postali zabrinuti da li FTX ima dovoljno kapitala. Iznenadna prodaja bila je šokantan preokret za generalnog direktora i osnivača FTX -a Sema Bankman-Frida, koji je ranije ove godine bio slavljen kao spasitelj kada je pomogao da se podupre niz kompanija za kriptovalute koje su naletele u finansijske probleme.

Local 10

COMMENTS

WORDPRESS: 0