Veliki uspeh srpskog sporta! Na Olimpijadi u Tokiju osvojeno rekordnih 9 medalja

Veliki uspeh srpskog sporta! Na Olimpijadi u Tokiju osvojeno rekordnih 9 medalja

St Augustine – Najstariji grad u Americi!
Američke države sa najvećom stopom korupcije u 2022.godini
Air Serbia od 17.maja leti za Čikago. Svakodnevni letovi za Njujork tokom leta

Lestvica je podignuta. Srpski sportisti oborili su rekord postavljen pre pet godina u Rio de Žaneiru, kada su osvojili osam medalja. Odbojkašice su poslednjeg dana Olimpijskih igara u Tokiju osvajanjem bronzanog odličja obezbedile našoj zemlji i devetu.

Svetske i evropske šampionke nisu uspele da se plasiraju u finale, poražene su u polufinalu od američkih odbojkašica. U borbi za treće mesto samlele su rivalke iz Južne Koreje (3:0 – 25:18, 25:15, 25:15) i tako postavile rekord za srpske sportiste na Olimpijskim igrama.

U Riju su rvač Davor Štefanek i srpski vaterpolisti stigli do zlatnih medalja. Tijana Bogdanović (tekvondo), Marko Tomoćević i Milenko Zorić (kajak i kanu), odbojkašice i košarkaši Srbije domogli su se srebra. Bronzu su osvojile košarkašice i Ivana Španović (skok u dalj).

Ostvaren je veliki uspeh, ali je u Tokiju nadmašen. Zlatne medalje osvojile su Milica Mandić (tekvondo) i Jovana Preković (karate), srebro je ščepao Damir Mikec (streljaštvo), dok su se sa bronzama kući vratili srpski basketaši, Milenko Sebić (streljaštvo), Tijana Bogdanović (tekvondo) i Zurab Datunašvili (rvanje). Sada su se bronzom okitile i odbojkašice Srbije.  Vaterpolisti Srbije savladali su Grčku u finalu rezultatom 13:10 i time odbranili zlato iz Rija.

COMMENTS

WORDPRESS: 0