Veliki uspeh srpskog sporta! Na Olimpijadi u Tokiju osvojeno rekordnih 9 medalja

Veliki uspeh srpskog sporta! Na Olimpijadi u Tokiju osvojeno rekordnih 9 medalja

USCIS: Velika kašnjenja u štampanju zelenih karata i radnih dozvola
Predstavnički dom usvojio novi paket pomoći uz povećanje minimalne zarade
Srđan General, američki komičar, srpskog porekla govori za Miami Glasnik!

Lestvica je podignuta. Srpski sportisti oborili su rekord postavljen pre pet godina u Rio de Žaneiru, kada su osvojili osam medalja. Odbojkašice su poslednjeg dana Olimpijskih igara u Tokiju osvajanjem bronzanog odličja obezbedile našoj zemlji i devetu.

Svetske i evropske šampionke nisu uspele da se plasiraju u finale, poražene su u polufinalu od američkih odbojkašica. U borbi za treće mesto samlele su rivalke iz Južne Koreje (3:0 – 25:18, 25:15, 25:15) i tako postavile rekord za srpske sportiste na Olimpijskim igrama.

U Riju su rvač Davor Štefanek i srpski vaterpolisti stigli do zlatnih medalja. Tijana Bogdanović (tekvondo), Marko Tomoćević i Milenko Zorić (kajak i kanu), odbojkašice i košarkaši Srbije domogli su se srebra. Bronzu su osvojile košarkašice i Ivana Španović (skok u dalj).

Ostvaren je veliki uspeh, ali je u Tokiju nadmašen. Zlatne medalje osvojile su Milica Mandić (tekvondo) i Jovana Preković (karate), srebro je ščepao Damir Mikec (streljaštvo), dok su se sa bronzama kući vratili srpski basketaši, Milenko Sebić (streljaštvo), Tijana Bogdanović (tekvondo) i Zurab Datunašvili (rvanje). Sada su se bronzom okitile i odbojkašice Srbije.  Vaterpolisti Srbije savladali su Grčku u finalu rezultatom 13:10 i time odbranili zlato iz Rija.

COMMENTS

WORDPRESS: 0