Veliki zaostatak USCIS-a: Skoro 400 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu Kartu”

Veliki zaostatak USCIS-a: Skoro 400 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu Kartu”

Bajden će odmah nakon inauguracije predstaviti osmogodišnji imigracioni plan za ilegalne imigrante
Novi obrazac I-485 i finalno “Public Charge” pravilo stupaju na snagu ove nedelje
Amerika objavila srećne dobitnike Zelene Karte 2024. Evo kako da proverite vaš status

Nacionalni centar za vize (NVC) Američkog Državnog departmana za vize zabeležio je vrlo malo pomaka u zastoju za izdavanje imigracionih viza. Prema najnovijim podacima koje je objavio NVC, broj nerešenih imigracionih viza smanjio se samo za 0,9%, sa 354.973 slučaja u aprilu na 351.821 u junu (NVC objavljuje izveštaje svaki drugi mesec).

Broj aplikanta za zelenu kartu čiji su slučajevi kompletni i spremni za zakazivanje intervjua takođe je blago opao, sa 396.877 u aprilu na 388.397 u junu (smanjenje od samo oko 2%). Slučaj koji se smatra “kompletnim” je onaj u kojem su svi potrebni obrasci i dokumenti podneti i prihvaćeni od strane NVC-a, što znači da je slučaj spreman za zakazivanje intervjua. Uprkos minimalnom smanjenju broja slučajeva, broj ljudi koji su zakazani za intervjue za zelenu kartu smanjio se umereno za 12% – 36.576 intervjua u junu u poređenju sa 41.904 intervjua u aprilu.

July green card backlog

NVC-ov napor da zakazuje više intervjua odražava njihovu posvećenost smanjenju zastoja i osiguravanju pravovremene obrade aplikacija za zelenu kartu. Dok nastavljaju svoj rad, očekuje se da će se brojevi dalje menjati, pružajući olakšanje osobama koje čekaju svoje imigracione vize i u krajnjoj liniji omogućavajući im put ka stalnom boravku u Sjedinjenim Američkim Državama.

Boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0