Venetian Causeway očekuje velika rekonstrukcija vredna 150 miliona dolara

Venetian Causeway očekuje velika rekonstrukcija vredna 150 miliona dolara

Okrug Miami-Dade od oktobra ukida zabranu držanja pitbulova
“Swizzle Rum Bar & Drinkery” našeg Danila Božovića proglašen za drugi najbolji bar u Americi
Miami Beach za Memorial Day: Policije će biti svuda, parking zabranjen ili duplo skuplji

Najnoviji planovi za zamenu mostova duž Venetian Causeway-a u okrugu Miami-Dade izazvali su uzbuđenje među stanovnicima i stručnjacima koji se nadaju obnovi ove istorijske znamenitosti. Izgradnja ovih mostova započela je davne 1927. godine, a njihova bogata istorija svedoči o vremenu koje su proživeli.

Gradonačelnica okruga Miami-Dade, Daniella Levine Cava, izjavila je da je Venecian Causeway već odavno premašio svoj očekivani životni vek od 50 godina. Starenje i propadanje konstrukcija tokom godina, posebno usled uragana, stvorilo je potrebu za dugoočekivanom zamjenom.

Odeljenje za saobraćaj i javne radove okruga Miami-Dade, zajedno sa Ministarstvom saobraćaja Floride, sarađuju sa partnerima na projektu zamene 11 od ukupno 12 mostova. Vođe projekta ističu da su popravke mostova već odavno bile potrebne, a sada će se konačno realizovati.

Zamena mostova ima za cilj ne samo poboljšanje njihove strukturne stabilnosti i nosivosti, već i proširenje kapaciteta. Levine Cava je izjavila da će ova inicijativa biti od velike pomoći za pešački i biciklistički saobraćaj. Takođe, obnova mostova će biti sprovedena uzimajući u obzir njihovu istorijsku vrednost, istovremeno jačajući otpornost na buduće izazove.

Projekat zamene mostova trenutno se nalazi u fazi projektovanja, a postizanje ove tačke zahtevalo je veliki napor i rad iza kulisa. Levine Cava je objasnila da je savezna vlada sprovela dugotrajan proces koji obuhvata aspekte bezbednosti, ali takođe i istorijsko i ekološko nasleđe. Ova kompleksnost je dovela do desetogodišnjeg procesa istraživanja i dizajna.

Nakon završetka faze projektovanja, očekuje se da će izgradnja mostova započeti 2025. godine. Procenjuje se da će projekat koštati oko 149 miliona dolara, koje će obezbediti kombinacija sredstava iz saveznih, državnih i lokalnih izvora.

Stanovnici koji žive duž Venecian Causeway-a aktivno su uključeni u ovaj projekat i podržavaju zamenu mostova. Tashima Matthis, jedna od stanovnica, izjavila je da je ovo dobra stvar jer su mostovi već prilično stari. Ona je izrazila svoju sigurnost u vezi sa planovima zamene i pohvalila ideju da će trake na mostovima ostati otvorene tokom izgradnje.

Inženjeri su pažljivo razmotrili uticaj projekta na saobraćaj, uključujući i lokalno stanovništvo i turizam. Planirano je da se izgradnja mostova izvodi fazno, uz stvaranje privremenih mostova kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao. Gabriel Delgado, menadžer projekta u Odeljenju za most na autoputu i inženjering i Odeljenju za saobraćaj i javne radove okruga Miami-Dade, objasnio je da će izgradnja početi od istoka ka zapadu, grupišući konstrukciju kako bi svaka grupa mostova bila završena u periodu od jedne do dve godine.

Očekuje se da će izgradnja mostova trajati oko četiri godine, što znači da bi projekat trebao biti završen do kraja 2029. godine. Zamena mostova duž Venecijanskog puta predstavlja važan korak ka obnovi ovih istorijskih znamenitosti i obezbeđivanju sigurne i održive infrastrukture za buduće generacije.

 

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0