Virtuelni “part-time” posao na kome možete zaraditi do $100 na sat

Virtuelni “part-time” posao na kome možete zaraditi do $100 na sat

FK Crvenka – Završen regularni deo sezone, sledi plej of!
’Putnički Armagedon’ se nastavlja. Širom Amerike se i dalje otkazuje hiljade letova
Rok za povraćaj poreza uskoro ističe. Evo kako da produžite prijave

Sporedni poslovi su dugo bili omiljeni američki način da zarade dodatni novac. Sada, Generacija Z dolazi u centar zbivanja! Dve trećine, odnosno 59% Gen Z navodi da trenutno ima sporedni posao sa strane, prema Zapier-ovom istraživanju iz maja 2022.godine koje je obuhvatilo 2.032 odrasle osobe. U proseku, oni provode 10,5 sati nedeljno radeći svoje sporedne poslove.

virtual assistant

Ako ste pripadnik ove mlađe generacije ili razmišljate o tome da pronađete neki sporedni posao sa strane, nema kraja mogućnostima onoga što možete da uradite. Možete isprobati neku vrstu affiliate marketinga na svojim društvenim mrežama, isporučivati hranu ili obavljati neku vrstu tajne kupovine.

Još jedan sporedan posao koji trebate razmotriti je posao virtuelnog asistenta, koji obuhvata širok spektar aktivnosti. „Kakve god da su vaše osnovne veštine, možete biti plaćeni da pomognete nekome virtuelno koristeći upravo te vešitne“, navodi Jen Glantz, osnivač Bridesmaid for hire i kreator biltena Pick-me-up and Odd Jobs.

Evo šta posao virtuelnog asistenta podrazumeva, koliko možete zaraditi i gde možete pronaći ove poslove.

Možda ste zapravo jako dobri u korišćenju Excel-a

Izraz „virtuelni asistent“ obuhvata mnogo različitih vrsta poslova.

Zakazivanje, planiranje događaja, upravljanje društvenim medijima, istraživanje – „a možda ste zapravo jako dobri u korišćenju Excel-a, Google Docs, Photoshop-a, i u samoj organizacjii“, navodi Glantz-ova.

Pregledajte profile virtuelnih asistenata na sajtovima kao što su Fiverr i Upwork da biste videli kakve usluge nude, a zatim razmislite koje veštine imate da ponudite. Imajte na umu, samo zato što ne vidite svoje veštine ispisane na tim profilima, ne znači da ih nemate i ne možete ponuditi.

Isprobajte sajtove kao što su Belay, Robert Half ili Fiverr

  • Sajtovi kao što su Belay pomažu u povezivanju virtuelnih asistenata sa poslodavcima kojima su potrebne nijhove usluge. Prijavićete se na sajt i oni će vas staviti u kontakt sa potencijalnim poslodavcima koji plaćaju između 18 i 21 dolar po satu, prema navodima kompanije. Imajte na umu, oni više vole da radite u vremenskom rasponu od 09h do 17h
  • Sajtovi za traženje posla kao što su Robert Half, LinkedIn, ZipRecruiter ili Monster navode ugovore ili pozicije virtuelnog asistenta sa skraćenim radnim vremenom. Možete da filtrirate svoje pretrage da to bude vrsta posla na daljinu, ako je to ono što tražite, i vidite koliko bi svaki projekat mogao da traje. Poslovi na Robert Half-u se mogu platiti čak 30 dolara po satu
  • Slobodne platforme kao što su Fiverr ili Upwork omogućavaju vam da sami kreirate svoj set veština koje želite da ponudite. Poslodavci vas tada pronalaze u skladu sa ponuđenim. Viertuelni asistenti na Fiverr-u naplaćuju čak 250 dolara po projektu
  • Platforme društvenih medija kao što je Facebook sadrže grupe posvećene virtuelnim asistentima. Poslodavci će objavljivati poslove i svi zainteresovani se mogu javiti. Grupa „I need a virtual assistant“ je nedavno videla objave za Canva stručnjake i dvojezične govornike španskog/engleskog jezika

Koliko ćete vremena uložiti u svoj dodatni posao kao virtuelni asistent zavisi samo od vas. Pregledajte dostupne poslove, vidite šta zahtevaju i razmislite da li to funkcioniše sa vašim rasporedom.

Na kraju krajeva, što je vaša veština specijalizovanija, to više možete da postignete. Pravljenje kampanja e-pošte, kreiranje WordPress sajtova, upravljanje online pretplatama – sve su to specijalizovane veštine. Za veoma specijalizovane usluge „često pričamo o najmanje 100 dolara po satu, i više“, rekla je za CNBC Make It Angelique Rewers, osnivač BoldHaus-a, konsultantske firme koja pomaže mladim poslovanjima da pronađu korporativne klijente.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0