Više od 100 miliona Amerikanaca moraće da se vakciniše do 4. januara

Više od 100 miliona Amerikanaca moraće da se vakciniše do 4. januara

Nikola Jokić će biti MVP: Od 101 američkog novinara, 90 glasalo za njega
Šta očekuje vozače kamiona u 2021. godini? Evo šta kažu stručnjaci
Razlike između LLC i INC kompanije? Evo kako da brzo i jednostavno registrujete firmu u Americi

Skoro 100 miliona američkih radnika moraće da dobiju vakcinu protiv COVID-a do 4. januara, a nekim radnicima je umesto toga dozvoljeno da se testiraju svake nedelje, prema sveobuhvatnim saveznim uredbama koje je u četvrtak objavila Bajdenova administracija.

Uredba se odnosi na zdravstvene radnike i na kompanije sa 100 ili više zaposlenih, što je otprilike dve trećine radne snage u zemlji. Kompanije koja se ne pridržavaju ovog pravila mogu biti kažnjene sa 14.000 dolara po prekršaju, a bolnice bi mogle izgubiti pristup Medicare i Medicaid sredstvima.

Ovo je deo agresivnog novog plana predsednika Džoa Bajdena da pokuša da uguši pandemiju koja je zasenila njegovo predsedništvo i pogodila ekonomiju. U isto vreme, datum 4. januar predstavlja znak pažnje industrijskim grupama koje su insistirale na administraciji da sačeka posle praznika da uvede mandate usred nedostatka radnika.

Od stupanja na dužnost, Bajdenova administracija je izbegavala da nametne mandate za vakcinaciju širom zemlje, fokusirajući se umesto toga na podsticaje za preduzeća i pojedince. Ali sa dolaskom delta varijante, porastom pedijatrijskih slučajeva i delovima zemlje koji su oklevali da dobiju šansu, Bajdenova COVID strategija se promenila poslednjih nedelja.

Poput zdravstvenih radnika, federalni izvođači i savezni radnici nemaju mogućnost testiranja umesto vakcinacije. U drugim preduzećima, zaposlenima bi se mogla dati mogućnost testiranja nedeljno i od njih bi se zahtevalo da nose masku na radnom mestu.

ABC News

COMMENTS

WORDPRESS: 0