Više od 11 000 slučajeva koronavirusa u okrugu Miami – Dade

Više od 11 000 slučajeva koronavirusa u okrugu Miami – Dade

Miami-Dade: Plaže se neće otvoriti 1. juna
Zašto je teško dobiti odobrenje za American Express kreditnu karticu?
Proslava dana Svetog Save u Srpskoj Crkvi u Majamiju

Broj obolelih od koronavirusa u okrugu Miami-Dade premašio je 11.000 potvrđenih slučajeva – što predstavlja skoro trećinu ukupnog broja zaraženih na Floridi do sada. Miami- Dade je takođe okrug koji ima najviše smrtnih slučajeva u državi, čak 295.

Prema podacima ministarstvu zdravlja na Floridi, 306 novih slučajeva COVID-19 potvrđeno je u petak uveče, čime je ukupan broj registrovanih slučajeva COVID 19 na Floridi stigao do 30 839, dok je broj smrtnih slučajeva u državi sada 1.055.

Stručnjaci upozoravaju da je broj obolelih znatno veći

Zdravstveni stručnjaci su zabrinuti da je ukupan broj potvrđenih slučajeva u celoj državi znatno veći, jer Florida za sada saopštava samo podatke o broju ljudi koji dobijaju rezultate testova iz državnih laboratorija, a ne iz privatnih – iako privatne laboratorije obrađuju više od 90% testova na teritoriji Floride.

Hiljadama testova koji su u obrađeni u privatnim laboratorijama je potrebno do dve sedmice da se dodaju službenim podacima koje saopštavaju državni službe. Zvaničnici podaci na državnom veb sajtu ne navode da njihove brojke ne uključuju ogromnu većinu testova čiji se rezultati očekuju iz privatnih laboratorija.

COMMENTS

WORDPRESS: 0