Više od 250 000 zaraženih u SAD, na Floridi više od 9500 slučajeva

Više od 250 000 zaraženih u SAD, na Floridi više od 9500 slučajeva

Kako da se vratite u Sjedinjene Države ako ste izgubili zelenu kartu?
Mesto za testiranje na COVID 19 od danas i na Miami Beach-u
Dan Državnosti: Nijagarini vodopadi će ponovo sijati u bojama srpske trobojke

Broj zaraženih koronavirusom u Sjedinjenim Državama premašio je četvrt miliona ljudi, dok je više od 6.600 hiljada preminulo, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins, a prenosi agencija Asošijeted pres. Najteža situacija i dalje je u državi Njujork, gdje je umrlo gotovo tri hiljade ljudi, a prepune bolnice pokušavaju da se izbore sa pandemijom. Bela kuća, kako se očekuje, savetovaće Amerikance u najteže pogođenim područjima da nose platnene maske ili lice pokrivaju maramama kad izađu napolje da bi pomogli da se zaustavi širenje virusa. Glavni ekspert za zarazne bolesti Entoni Fauči rekao je za televiziju CNN da veruje da bi sve savezne države trebalo da izdaju naredbe građanima da ne izlaze iz kuće, osim u slučajevima kada je to neophodno, i da ne razume zašto to nije urađeno uzimajući u obzir situaciju u zemlji.

Koronavirus nastavlja da se širi u Americi koja brzo ostaje bez dragocenih zaliha. U najteže pogođenoj državi Njujork, zabeležen je najsmrtonosniji dan sa nove 562 žrtve, a broj preminulih je gotovo tri hiljade, što je skoro istovetno broju ljudi koji su poginuli tokom terorističkih napada 11. septembra. Zaraženo je gotovo 103 hiljade ljudi.

 

Florida postaje novi epicentar pandemije COVID 19

Ministarstvo zdravlja Floride u petak ujutro potvrdilo je 577 novih slučajeva COVID-19, čime je u država ukupno registrovano 9.585 slučajeva. Zvaničnici su prijavili i 19 novih smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusm, čime je broj smrtnih slučajeva u celoj državi došao na 163.

Trinaest žrtava virusa živelo je na Južnoj Floridi: pet u okrugu Miami-Dade, pet u okrugu Broward i dve u okrugu Palm Beach.

Izvor: Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0