Visok nivo bakterija otkriven u vodi u blizini poplavljenih područja Fort Lauderdale-a

Visok nivo bakterija otkriven u vodi u blizini poplavljenih područja Fort Lauderdale-a

Evo koje industrije bi mogle biti prve na redu za otpuštanja u recesiji
Sezona povraćaja poreza za prošlu godinu počinje 23. januara. Evo šta sve treba da znate
Gradonačelnik najavio da će Ilon Mask napravati tunel ispod Majamija za samo 30 miliona dolara

Zvaničnici upozoravaju posetioce da izbegavaju vodu na poplavljenim područjima u Fort Loderdejlu, barem na nekoliko dana, nakon što je nedavna oluja povećala nivoe bakterija u vodi. Neprofitna organizacija koja prati kvalitet vode u tom području saopštila je da su neka mesta zabeležila povećanje bakterija enterokoka za više od 100 puta od uobičajenog nivoa.

Bakterije enterokoka, koje se obično povezuju s kanalizacijom, nisu jedini zagađivač u vodi, upozorava Natalia Soares Quinete, istraživač i profesor biohemije na FIU. Postoji mogućnost prisustva drugih zagađivača, poput farmaceutskih proizvoda, koji predstavljaju dodatnu brigu za zdravlje ljudi.

Rachel Silverstein, izvršni direktor čuvara vode u Majamiju, preporučuje da se plaže i kanali u Fort Loderdejlu izbegavaju na nekoliko dana ili nedelju dana kako bi se voda oporavila i kvalitet vode poboljšao. Iako nije bilo najavljenih zatvaranja javnih plaža ili prostora, upozorenje zvaničnika treba shvatiti ozbiljno kako bi se izbegli zdravstveni rizici.

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0