Visok nivo bakterija otkriven u vodi u blizini poplavljenih područja Fort Lauderdale-a

Visok nivo bakterija otkriven u vodi u blizini poplavljenih područja Fort Lauderdale-a

Evo zbog čega Amerika nije dobila ime po Kolumbu već po Amerigu Vespučiju
Naples proglašen za najbolji grad za život u celoj Americi
Evo koje grupe stanovnika Floride trenutno ispunjavaju uslove za vakcinu protiv COVID-19

Zvaničnici upozoravaju posetioce da izbegavaju vodu na poplavljenim područjima u Fort Loderdejlu, barem na nekoliko dana, nakon što je nedavna oluja povećala nivoe bakterija u vodi. Neprofitna organizacija koja prati kvalitet vode u tom području saopštila je da su neka mesta zabeležila povećanje bakterija enterokoka za više od 100 puta od uobičajenog nivoa.

Bakterije enterokoka, koje se obično povezuju s kanalizacijom, nisu jedini zagađivač u vodi, upozorava Natalia Soares Quinete, istraživač i profesor biohemije na FIU. Postoji mogućnost prisustva drugih zagađivača, poput farmaceutskih proizvoda, koji predstavljaju dodatnu brigu za zdravlje ljudi.

Rachel Silverstein, izvršni direktor čuvara vode u Majamiju, preporučuje da se plaže i kanali u Fort Loderdejlu izbegavaju na nekoliko dana ili nedelju dana kako bi se voda oporavila i kvalitet vode poboljšao. Iako nije bilo najavljenih zatvaranja javnih plaža ili prostora, upozorenje zvaničnika treba shvatiti ozbiljno kako bi se izbegli zdravstveni rizici.

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0