Vlasnici kuća na Floridi upozoreni u vezi sa izvođenjem skvotera pred sud

Vlasnici kuća na Floridi upozoreni u vezi sa izvođenjem skvotera pred sud

Nova pravila za putovanje u EU za državljane Srbije od sledeće godine
Kratka istorija Bele kuće –najbitnijeg doma Amerike
Majami je rangiran kao najbolji grad u Americi za ljubitelje spa centara

Vlasnici kuća na Floridi dobili su upozorenje u vezi sa izvođenjem skvotere pred sud, usred tekućih problema sa imovinskim pravima širom nacije.

Prošle nedelje, guverner Floride Ron DeSantis potpisao je novi zakon koji se odnosi na skvotere i zakone o imovini u državi. Zakon omogućava vlasnicima kuća u državi da dobiju pomoć od organa za sprovođenje zakona u uklanjanju skvotera iz njihovih domova, kao i povećanje kazni za skvotere.

Zakon to  proglašava „krivičnim delom drugog stepena za svaku osobu koja nezakonito useli ili upadne u stambeni objekat i koja namerno prouzrokuje štetu od 1.000 dolara ili više“.

Nakon potpisivanja zakona, DeSantis je rekao: „Stavljamo tačku na prevaru sa skvoterima na Floridi… Dok druge države staju na stranu skvotera, mi štitimo vlasnike imovine i kažnjavamo kriminalce koji žele da igraju sistem.

Dok je dalje razgovarao za Nevsveek u ponedeljak, šerif Džad je rekao da na Floridi postoji „građanski“ način da se nosi sa skvoterima, ali je primetio „kada uđete u građanski sud, to je posao koji traje mesecima i godinama u zavisnosti od toga gde se nalazite “.

Ali oni takođe vrše krivična kršenja zakona, tako da smo bili u mogućnosti da se uspešno nosimo sa njima koristeći krivične statute i to ih izvlači napolje“, rekao je Džad za Nevsveek. “Ali ovi ljudi nemaju ništa.”

Dok se pojavljivao na Fok & Friends, Judd je rekao da su pre nego što je DeSantis potpisao zakon, službenici okruga Polk ranije preduzimali mere protiv skvotera i odvodili ih u zatvor.

newsweek.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0