Vlasnici stanova u Južnoj Floridi masovno prodaju svoje domove

Vlasnici stanova u Južnoj Floridi masovno prodaju svoje domove

Tramp produžio preporuku o distanciranju na još 30 dana
16 najbolje ocenjenih turističkih atrakcija u Sjedinjenim Državama
Bonton i pravila oblačenja na intervjuu za vizu – kratke smernice i saveti koji vam mogu biti od pomoći

Vlasnici stanova u Južnoj Floridi masovno prodaju svoje domove nakon što su suočeni sa šestocifrenim procenama za popravke.Vlasnici stanova u Južnoj Floridi masovno prodaju svoje domove nakon što su suočeni sa šestocifrenim procenama za popravke (special assessments). 

Asocijacije stanara u Floridi povećavaju naknade da bi ispunile bezbednosne standarde.

Nakon urušavanja stanova u Surfside-u 2021. godine — u kojem je zbog građevinskih nedostataka stradalo 98 osoba — Florida zahteva strože bezbednosne standarde i češće inspekcije, dok mnoge asocijacije stanara povećavaju naknade kako bi stvorile veći rezervni fond za popravke.

Upravni odbor stanova Cricket Club je nedavno predložio specijalnu procenu od skoro 30 miliona dolara za popravke, kao što su zamena krova i hidroizolacija fasade — što za svakog vlasnika jedinice iznosi više od 134.000 dolara.

Neki vlasnici ne mogu priuštiti dodatne naknade, pa stoga stavljaju svoje stanove na prodaju.

WSJ je izvestio da se inventar stanova za prodaju u Južnoj Floridi više nego udvostručio od prvog kvartala 2023. godine, na više od 18.000 jedinica danas, zbog povećanja troškova osiguranja ili naknada za popravke starijih zgrada koje ne prolaze inspekcije.

Ali prodavci teško nalaze kupce.

Agencija za nekretnine iz Fort Myers-a izveštava da je ovog maja na tržištu bilo 1.000 više stanova nego prošle godine, ukazujući na više naknade asocijacija koje su “povećane negde između 20% i 25% u proseku.

yahoo!finance

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0