Vlasti Floride blokirale nekoliko ostrva zbog dolaska ilegalnih imigranata

Vlasti Floride blokirale nekoliko ostrva zbog dolaska ilegalnih imigranata

USCIS – Produženi rokovi za dostavu dodatnih dokumenata i dokaza
USCIS: Više od 400 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu Kartu”
Da li američka vlada može da zadrži vaš novac ukoliko ste uhapšeni ili deportovani?

Američki nacionalni park Draj Tortugas na Floridi koji se sastoji od sedam ostrva vlasti su danas zatvorile zbog ilegalnog dolaska 300 imigranata.

Osim njih još 160 izbeglica stiglo je čamcima u druge delove ovog arhipelaga, potvrdili su zvaničnici, preneo je AP. Nacionalni park Draj Tortugas, udaljen oko 115 kilometara zapadno od Key Westa, zatvoren je kako bi nadležne službe i medicinsko osoblje mogli da izvrše prijem i zdravstvenu kontrolu izbeglica pre nego što ih prebace u Ki Vest, objavila je uprava Nacionalnog parka.

Prema rečima zvaničnika zatvaranje parka na nekoliko dana neophodno je zbog bezbednosti posetilaca i osoblja, ali i zbog resursa i prostora koji su potrebni za prihvat izbeglica.
Nacionalni park Draj Tortugas privlači ronioce zbog svojih koralnih grebena prepunih morskih kornjača, tropskih riba i olupina starih brodova.
“Zabeležen je porast broja ljudi koji plove čamcima sa Kube i dolaze na ostrva Nacionalnog parka Draj Tortugas”, navodi se u saopštenju uprave parka.

Tokom vikenda je još 160 izbeglica evidentirano u Midl i Aper Kizu, saopštila je šerifova kancelarija okruga Monro, čija nadležnost obuhvata oblast Florida Kiz, a carina i granična zaštita SAD objavili su da je najmanje 88 izbeglih sa Kube.

Euro News

COMMENTS

WORDPRESS: 0