Vlasti Floride upozoravaju na opasnosti od ajkula duž plaža na obali Zaliva

Vlasti Floride upozoravaju na opasnosti od ajkula duž plaža na obali Zaliva

Tražite američku vizu? Pogledajte koje kategorije viza imaju najveću stopu odobrenja
Novak Đoković po sedmi put osvojio Vimbldon!
USCIS je objavio nova izdanja obrazaca za azil i radnu dozvolu. Evo do kada možete koristiti stare

Vlasti upozoravaju kupače na  opasnosti od ajkula  ovog vikenda duž obale Zaliva na Floridi, gde su u petak povređene jedna žena i dve tinejdžerke u dva odvojena napada ajkula.

Napadi kod plaža na Floridskom Panhandlu naterali su vlasti da u petak privremeno zatvore nekoliko plaža za kupače. Plaže su ponovo otvorene u subotu, uz zastave koje upozoravaju na visoke opasnosti.

Ovakvi incidenti se smatraju izuzetno retkim, te zato u okrugu Walton, šerifova kancelarija, vatrogasna služba i državna agencija za divlje životinje rade zajedno na patroliranju vode čamcima i obale vozilima, saopštila je vatrogasna služba South Walton u saopštenju u subotu. S obzirom na to da su se oba napada u petak dogodila su se u okrugu Walton.

Plivači se mole da budu na oprezu i da budu svesni svoje okoline.  Crvene i ljubičaste zastave korišćene su u subotu kako bi upozorile kupače na opasnosti. Ljubičaste zastave ukazuju na prisustvo opasnosti od morskih životinja, a crvene zastave označavaju visoke uslove opasnosti.

Napadi ajkula su retki, prema rečima stručnjaka. Prošle godine bilo je 69 ničim izazvanih ugriza širom sveta, od kojih je 10 bilo fatalno, prema podacima Međunarodnog registra napada ajkula Univerziteta na Floridi. To je više od nedavnog proseka od šest smrti godišnje.

local10

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0